Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εύσημα Λεπέν σε Τραμπ για το διάταγμα περί μουσουλμάνων: Έκανε ό,τι υποσχέθηκε

Εύσημα Λεπέν σε Τραμπ για το διάταγμα περί μουσουλμάνων: Έκανε ό,τι υποσχέθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γαλλία, Εθνικό Μέτωπο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαρίν Λεπέν, Μουσουλμάνοι, Ντόναλντ Τραμπ,

Τα συγχαρητήριά της στον Ντόναλντ Τραμπ για το εκτελεστικό διάταγμα περί απαγόρευσης εισόδου σε μουσουλμάνους επτά χωρών μετέφερε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν.

Μιλώντας στο κανάλι του CNN (το οποίο έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές «πυρά» από τον Ρεπουμπλικάνο), η Γαλλίδα πολιτικός χαρακτήρισε «κακόπιστες» τις αντιδράσεις στο εκτελεστικό διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου, ενώ διευκρίνισε ότι όντως οι εν λόγω επτά χώρες (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, Υεμένη) είναι υπεύθυνες για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Ο Ντόναλτ Τραμπ και οι Μυστικές Υπηρεσίες θέλουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αποφευχθεί η είσοδος δυνητικών τρομοκρατών στις Η.Π.Α.

«Η Γαλλία δεν έχει πια σύνορα, λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Εξελέγη και έκανε ακριβώς αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά», σημείωσε, αποφεύγοντας να απαντήσει στο αν πρέπει να επιβληθεί κάτι παρόμοιο στη Γαλλία.«Η Γαλλία δεν έχει πια σύνορα, λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολίασε.

Στη συνέχεια της συνέντευξής της, η κα Λε Πεν τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα της, χωρίς όμως να κάνει λόγο για κάποιο τείχος.

Επίσης, υπεραμύνθηκε των πολιτικών προστατευτισμού του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου στο εμπόριο, σχολιάζοντας πως «το ελεύθερο εμπόριο οδήγησε σε μία καταστροφή».

Καταλήγοντας, σε ό,τι αφορά την υπόσχεσή της για δημοψήφισμα με θέμα την έξοδο της Γαλλίας από την Ε.Ε. μέσα στους πρώτους 6 μήνες από την εκλογή της, η κα Λε Πεν είπε πως πρώτα θα δοκιμάσει μία αναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών του μπλοκ στις οποίες εντάσσεται και η χώρα της.

Σχετικά άρθρα