Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκάμπριελ σκοπεύει να πάει στην Ουάσιγκτον να πει τον “πόνο” του στον Τίλερσον

Ο Γκάμπριελ σκοπεύει να πάει στην Ουάσιγκτον να πει τον “πόνο” του στον Τίλερσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρεξ Τίλερσον,

Την Ουάσιγκτον σκοπεύει να επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ είπε ότι προσβλέπει σε «καλό, ανοικτό και φιλικό» διάλογο με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, του οποίου ο διορισμός Εξωτερικών εγκρίθηκε από την αμερικανική Γερουσία την Τετάρτη, και πρόσθεσε ότι η Γερμανία αναζητά απαντήσεις για τη νέα εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, τη σχέση της με το ΝΑΤΟ και άλλα σημαντικά θέματα.

«Ο κόσμος δεν θα περιμένει εμάς. Υπάρχουν επείγοντα θέματα στην παγκόσμια ατζέντα για τα οποία η Γερμανία και η Αμερική, καθώς και η Ευρώπη και η Αμερική, θα πρέπει να συντονιστούν στενά» ανέφερε ο Γκάμπριελ, προσθέτοντας:

«Η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ μεγαλύτερη από μια ωφέλιμη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, αλλά χωρίς καλές και έμπιστες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων αυτών, δεν θα πάει καλά».

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε τον Αμερικανό Πρόεδρο να επισκεφθεί τη Γερμανία την άνοιξη, στη συνάντηση της Ομάδας των 20 ανεπτυγμένων χωρών (G20).

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδεχθεί μια πρόσκληση για τη Σύνοδο Κορυφής G20 την οποία θα φιλοξενήσει η Άνγκελα Μέρκελ στο Αμβούργο στις αρχές Ιουλίου, και το Σάββατο ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσβλέπει να φιλοξενήσει σύντομα την Μέρκελ στην Ουάσιγκτον.

Οι δύο ηγέτες εξέδωσαν θετικές δηλώσεις μετά τη συνομιλία τους το Σάββατο για το ΝΑΤΟ, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τις σχέσεις τους με τη Ρωσία και τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία.

Ωστόσο η Μέρκελ επέκρινε το διάταγμα για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ που υπέγραψε ο Τραμπ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι εμφανώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών.

«Ήταν εμφανές πριν την (τηλεφωνική) συνομιλία (των δύο ηγετών) ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ του νέου προέδρου και της καγκελαρίου, ή της (γερμανικής) κυβέρνησης» είπε, προσθέτοντας:

«Εμείς θα εκφράσουμε τα πιστεύω μας σε αυτή την αμερικανική κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα