Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος υπουργός: Η απόφαση για τους “8” θα χαλάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τούρκος υπουργός: Η απόφαση για τους “8” θα χαλάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Δικαιοσύνη, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Τούρκοι,

Η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι οχτώ αξιωματικοί που έφτασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας, μία ημέρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, θα καταστρέψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγκ.

“Αυτή η απόφαση, θα χαλάσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Αυτό βλέπουν να συμβαίνει σύντομα, αξιωματικοί και των δύο χωρών”, είπε χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για το ζήτημα της κράτησης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Η σύντομη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών ολοκληρώθηκε ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί υποστήριξαν ότι δεν θέλουν να παραμείνουν κρατούμενοι και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι.

“Δεν θεωρούμε οτι ένας αθώος θα πρέπει να παραμείνει έστω και μία ημέρα κρατούμενος” φέρονται να δήλωσαν στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως η κράτηση τους έχει παραταθεί για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλεια για ακόμα 3 μήνες, εν αναμονή της απόφασης για τη χορηγηση ή όχι ασυλου.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, νομικοί εκτιμούν ότι η διαδικασία δε δεσμεύεται από την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση και έτσι μπορεί η απόφαση που θα εκδοθεί να διατάσσει την απέλασή τους.

Σχετικά άρθρα