Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι του Ιράκ αρνούνται ότι βασάνισαν “κουτάβια του χαλιφάτου”

Οι Κούρδοι του Ιράκ αρνούνται ότι βασάνισαν “κουτάβια του χαλιφάτου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Human Rights Watch, ISIL, ISIS, Βασανιστήρια, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Παιδιά Στρατιώτες, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch – HRW), κατηγόρησε τους Κούρδους του βόρειου Ιράκ ότι βασάνισαν παιδιά στρατιώτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν αρνήθηκε την Κυριακή όλες τις κατηγορίες περί βασανισμού και κακοποίησης 17 ανήλικων τζιχαντιστών από τους Πεσμεργκά.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Πεσμεργκά έπιασαν δεκαεπτά ανήλικους ως ύποπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και τους βασάνισαν ή τους κακοποίησαν.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυρίζεται ότι οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ κρατάνε συνολικά 183 αγόρια ως ύποπτα για τζιχαντιστική δράση, από τα οποία κανένα δεν έχει πρόσβαση σε δικηγόρο.

Η Λάμα Φακίχ, η υποδιευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρμόδια για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν πρέπει να έχουν άδεια να χτυπάνε ή να κάνουν ηλεκτροσόκ σε παιδιά.

“Πολλά παιδιά που διαφεύγουν από το Ισλαμικό Κράτος είναι θύματα που χρειάζονται βοήθεια, αλλά αντιμετωπίζουν πρόσθετη κακοποίηση από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας”, τόνισε η ίδια.

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολόγησε χιλιάδες παιδιά στο Ιράκ και τη Συρία. Τα αποκαλεί “κουτάβια του χαλιφάτου”, είναι τα… προσκοπάκια των τζιχαντιστών.

Τα παιδιά αυτά είναι συνήθως ορφανά, σε πολλές περιπτώσεις το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει τους γονείς τους, ή έχουν παρθεί βίαια με παιδομαζώματα έξω από σχολεία.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων, εκρηκτικών, σε επιθέσεις αυτοκτονίας και παράλληλα τους γίνεται πλύση εγκεφάλου που ονομάζεται “θρησκευτική εκπαίδευση”.

Οι τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει πολλά παιδιά στις μάχες που μαίνονται στη Μοσούλη.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί παιδιά και ως εκτελεστικά αποσπάσματα, για να σκοτώνουν αιχμαλώτους, τα βιντεοσκοπεί και αναρτά τα βίντεο των εκτελέσεων για προπαγανδιστικούς λόγους.

Πολλοί ειδικοί ανησυχούν ότι τα παιδιά αυτά, όσα επιβιώσουν από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, θα είναι η επόμενη γενιά τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα