Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ, θα κλείσουμε το Ιντσιρλίκ” λέει προπαγανδιστής του Ερντογάν

“Θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ, θα κλείσουμε το Ιντσιρλίκ” λέει προπαγανδιστής του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντσιρλίκ, Ισλαμιστές, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία,

Το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας “φλερτάρει” με την έξοδό του από το ΝΑΤΟ.

Τουλάχιστον αυτό “προπαγανδίζει” συνεχώς από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και μετά, θεωρώντας ότι αυτή η στάση του επιτρέπει από τη μία να συνομιλεί με τους εχθρούς της Δύσης και από την άλλη να “εκβιάζει” τη Δύση πως εάν δεν κάνει τα τουρκικά χατίρια θα “φύγει” από τη Συμμαχία.

Το θέμα βεβαίως είναι επιτέλους κάποτε να κριθεί αντικειμενικά και ψύχραιμα τι έχει προσφέρει η Τουρκία στη Συμμαχία.

Υποτίθεται μια στρατηγική θέση την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου δίπλα στη Σοβιετική Ένωση.

Εκτός όμως από αυτή την ψευδαίσθηση, η Τουρκία έδωσε ποτέ τίποτα άλλο;

Η απάντηση είναι κάθετα αρνητική. Εκμεταλλευόταν συνεχώς τη θέση της στο ΝΑΤΟ για να επιτίθεται σε μια σύμμαχο ΝΑΤΟϊκή χώρα την Ελλάδα, τόσο με τον διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, όσο και με το Κυπριακό και την εισβολή στην Κύπρο, αλλά και με την κρίση του Μάρτη του 1987 και τα Ίμια το 1996.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια νέα πρόκληση στα Ίμια [διαβάστε σχετικά εδώ].

Η ίδια Τουρκία, το γνωρίζουν οι πάντες πλέον, είναι η χώρα που υποστηρίζει και εξοπλίζει τους τζιχαντιστές και ριζοσπάστες ισλαμιστές, εξάλλου κυβερνιέται από ένα ισλαμιστικό κόμμα, ο ηγέτης της είναι υψηλόβαθμος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, προωθεί τον εξισλαμισμό της Δύσης και τον εποικισμό της με μουσουλμάνους.

Αυτή η Τουρκία μπορεί να θεωρείται σύμμαχος της Δύσης; Σε καμία περίπτωση. Εχθρεύεται τη Δύση και τα μεγαλοστελέχη του κόμματος Ερντογάν δεν το κρύβουν.

Ο Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ “κάρφωσε” στο Twitter έναν από τους κορυφαίους προπαγανδιστές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ομέρ Τουράν, ο οποίος έγραψε ότι η Τουρκία σύντομα θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ ενώ η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί, θα κλείσει.

Συνήθως τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις των μεγαλοστελεχών του Ερντογάν “ερμηνεύονται” ως “εσωτερικής κατανάλωσης”.

Όμως είναι τόσες πολλές και συνέχεια που μάλλον δείχνουν ότι εννοούν αυτά που λένε.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα, ύστερα και από την κυριακάτικη πρόκληση στα Ίμια, καλό είναι να αρχίσει να κάνει ξεκάθαρο στην αμερικανική κυβέρνηση ότι τα σύνορα της Συμμαχίας βρίσκονται στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία, σε περίπτωση που τρέφουν κάποιες αυταπάτες ότι η Τουρκία του Ερντογάν (αλλά και οποιαδήποτε Τουρκία πριν τον Ερντογάν) μπορεί να είναι σύμμαχος του δυτικού κόσμου.

Σχετικά άρθρα