Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δύο Σύρους στρατιώτες στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δύο Σύρους στρατιώτες στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσαν δύο Σύρους στρατιώτες στην Παλμύρα, σύμφωνα με τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές.

Οι τζιχαντιστές έπιασαν εννέα Σύρους στρατιώτες αιχμαλώτους ύστερα από μάχες στα ανατολικά της επαρχίας της Χομς την προηγούμενη εβδομάδα.

“Η οργάνωση εκτέλεσε τους δύο από τους εννιά το Σάββατο”, είπε ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Άρμο Αλ Χουσεΐν μιλώντας στο ARA News.

Η εκτέλεση των δύο στρατιωτών από ένοπλο εκτελεστικό απόσπασμα έγινε στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας.

Δεκάδες κάτοικοι της πόλης υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν την εκτέλεση.

Ο Αλ Χουσεΐν εκτιμά ότι το Ισλαμικό Κράτος το πιθανότερο είναι να εκτελέσει και τους υπόλοιπους αιχμαλώτους τις επόμενες ημέρες, αποσκοπώντας να διασπείρει τον τρόμο στους Σύρους στρατιώτες που συμμετέχουν στην αντεπίθεση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη της Παλμύρας.

Είναι η δεύτερη εκτέλεση στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Παλμύρας αφότου το Ισλαμικό Κράτος πήρε ξανά την πόλη.

Πριν από δέκα ημέρες οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 12 άνδρες στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο με την κατηγορία ότι ήταν φιλοκυβερνητικοί.

Οι εκτελεσθέντες όπως έγινε γνωστό ήταν δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι της Παλμύρας.

Τον Μάιο του 2015, στην πρώτη κατοχή της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν στο ίδιο αμφιθέατρο 25 Σύρους στρατιώτες.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε για δεύτερη φορά την Παλμύρα στις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Την πρώτη φορά που κατέλαβε την πόλη ήταν τον Μάιο του 2015 και ο συριακός στρατός την απελευθέρωσε με τη βοήθεια των Ρώσων τον Μάρτιο του 2016.

Σχετικά άρθρα