Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Το διάταγμα Τραμπ είναι “μεγάλο δώρο στους εξτρεμιστές”

Ιράν: Το διάταγμα Τραμπ είναι “μεγάλο δώρο στους εξτρεμιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Ντόναλντ Τραμπ,

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, ανάμεσά στις οποίες και το Ιράν, είναι ένα «μεγάλο δώρο στους εξτρεμιστές», δήλωσε την Κυριακή ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο Ζαρίφ πρόσθεσε, σε δεύτερο μήνυμά του στο Twitter, ότι «αυτή η συλλογική διάκριση βοηθά τους τρομοκράτες να στρατολογούν βαθαίνοντας έτσι το ρήγμα που δημιουργήθηκε από εξτρεμιστές δημαγωγούς», κι ενώ «η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη τον διάλογο και τη συνεργασία για να αντιμετωπίσει στις ρίζες τους τη βία και τον εξτρεμισμό, κυρίως στη Μέση Ανατολή».

Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα την Παρασκευή με το οποίο απαγορεύεται για τρεις μήνες η είσοδος στις ΗΠΑ πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών: Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη.

Το Ιράν αποφάσισε χθες να απαντήσει με μέτρα αμοιβαιότητας μετά την εν λόγω απόφαση.

Περίπου ένα εκατομμύριο Ιρανοί ζουν στις ΗΠΑ και δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους ταξιδεύουν εκεί κάθε χρόνο, κυρίως για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

Οι Αμερικανοί οι οποίοι έχουν ήδη ιρανικές βίζες μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, ανέφερε ο Ζαρίφ σε νέο μήνυμά του στο Twitter, σημειώνοντας ότι «σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η απόφασή μας δεν έχει αναδρομική ισχύ».

Σχετικά άρθρα