Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερό και Γκάμπριελ “ανησυχούν” από τις αποφάσεις του Τραμπ για τους πρόσφυγες

Ερό και Γκάμπριελ “ανησυχούν” από τις αποφάσεις του Τραμπ για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γερμανία, Ζαν Μαρκ Ερό, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσφυγες,

Οι αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κυρίως αναφορικά με τους περιορισμούς στην είσοδο προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες, «ανησυχούν» τη Γαλλία και τη Γερμανία, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Μαρκ Ερό έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Παρίσι.

«Η απόφαση αυτή δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί», είπε ο Ερό, υπογραμμίζοντας πως «η υποδοχή προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο αποτελεί υποχρέωσή μας».

Επί της ευκαιρίας, όμως, ο κ. Ερό δεν μας είπε πόσους πρόσφυγες από τη Συρία υποδέχθηκε η Γαλλία. Μήπως σχεδόν κανέναν;

Σε ότι αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε πως Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν ότι οποιεσδήποτε κινήσεις προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία για την ανατολική Ουκρανία.

«Εμείς στη Γερμανία και στη Γαλλία έχουμε μια ξεκάθαρη θέση για τις κυρώσεις», δήλωσε ο Γκάμπριελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του.

«Ευχόμαστε να εφαρμοστεί η ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να αρθούν οι κυρώσεις».

Ο Γκάμπριελ είπε πως με τον Ερό συμφώνησαν τη δημιουργία διμερών ομάδων εργασίας για θέματα όπως η Ουκρανία και η Ρωσία.

Σχετικά άρθρα