Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ θέλει μια “φανταστική σχέση” με τον Πούτιν, δεν είναι όμως και βέβαιο

Ο Τραμπ θέλει μια “φανταστική σχέση” με τον Πούτιν, δεν είναι όμως και βέβαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Την ελπίδα να έχει μία «φανταστική σχέση» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ωστόσο είναι πιθανό να μην επιτευχθεί αυτό.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία (Σάββατο) με τον Ρώσο ομόλογό του.

Υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας τάσσονται την ίδια ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

«Πιστεύω ότι ο κ. Ομπάμα καθυστέρησε να επιβάλει τις κυρώσεις και πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνουν», τόνισε ο κ. Ράιαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico.

«Οι κυρώσεις αυτές επιβλήθηκαν εξαιτίας της συμπεριφοράς τους στην Κριμαία, την ανατολική Ουκρανία και τώρα γνωρίζουμε ότι επίσης αναμείχθηκαν στις εκλογές μας», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μακόνελ σε συνέντευξη του επίσης στο Politico.

«Αν υπάρχει μια χώρα στον κόσμο που δεν αξίζει χαλάρωση των κυρώσεων, αυτή είναι η Ρωσία», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα