Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπέρ μιας ομοσπονδίας στη Συρία ο Μπόρις Τζόνσον – Πρόθυμος να στείλει Βρετανούς στρατιώτες

Υπέρ μιας ομοσπονδίας στη Συρία ο Μπόρις Τζόνσον – Πρόθυμος να στείλει Βρετανούς στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπόρις Τζόνσον, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη ότι η ομοσπονδία και οι δημοκρατικές εκλογές ίσως είναι η μοναδική λύση για την κρίση στη Συρία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να φανταστεί τον βρετανικό στρατό να εμπλέκεται σε αυτή τη λύση ως ειρηνευτική δύναμη.

“Εάν κοιτάξετε στον πλανήτη, είμαστε ένας μεγάλος παίκτης σε αυτό το πεδίο [της ειρηνευτικής παρουσίας] και μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσαμε να εμπλακούμε σε αυτό”, δήλωσε.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τόσο η συριακή τουρκόφιλη ισλαμιστική αντιπολίτευση όσο και η συριακή κυβέρνηση δεν συμφωνούν με την ομοσπονδία, η οποία είναι αίτημα των Κούρδων.

Το σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα PYD, το μεγαλύτερο κόμμα στο συριακό Κουρδιστάν και οι σύμμαχοί του, ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας πολυεθνικής ομόσπονδης οντότητας στη βόρεια Συρία, την Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Επικράτεια της Βόρειας Συρίας, ενώ το αντιπολιτευόμενο Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο (KNC) ζητά μια αυτόνομη κουρδική επικράτεια, παρόμοια με το ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο Τζόνσον τόνισε ότι δεν είναι καλή ιδέα η συνεργασία με τη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ και κατηγόρησε τον Σύρο Πρόεδρο ότι εκείνος αποφυλάκισε τους τζιχαντιστές, που κρατούσε στις φυλακές, για να δημιουργηθεί το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα