Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άιντε ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο Άιντε ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έσπεν Μπάρθ Έιντε, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Τουρκία,

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημερώνει σήμερα Δευτέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

Η ενημέρωση θα επικεντρωθεί στις τριήμερες συνομιλίες Αναστασιάδη – Ακιντζί, από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου, στη Γενεύη και στη διάσκεψη για την Κύπρο, που ακολούθησε στις 12 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση για τον ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Κύπρο, ο Ε. Άιντε δεν θα προχωρήσει σε εκτεταμένη ανάλυση γεγονότων, αλλά θα δώσει την εικόνα των όσων έχουν συμβεί.

Η υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, έχει οριστεί για τις 26 Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα