Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάση αναμονής κρατά απέναντι στον Τραμπ ο Ανχέλ Γκουρία του ΟΟΣΑ

Στάση αναμονής κρατά απέναντι στον Τραμπ ο Ανχέλ Γκουρία του ΟΟΣΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνχελ Γκουρία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),

Στάση αναμονής σχετικά με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηρεί ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.

Σε συνέντευξή του στο EurActiv.com ο κ. Γκουρία ανέφερε πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θέλει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος να κάνει και στη συνέχεια να εκφέρουμε γνώμη.

«Είναι πολύ νωρίς. Αυτή τη στιγμή, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δούμε τις διάφορες πιθανότητες, τα διαφορετικά σενάρια. Μόλις αρχίσουμε να μιλάμε (στον Ντόναλντ Τραμπ) επισήμως για να συζητήσουμε αυτά τα σενάρια και δούμε τι ακριβώς επιδιώκουν (οι Αμερικάνοι), τότε μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές για το πώς να το πετύχουν», τόνισε.

Ερωτηθείς για το Brexit, ο κ. Γκουρία, που είχε αντιταχθεί ανοικτά στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., απάντησε ότι πιστεύει πως «η ζημιά μόλις ξεκινά».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι καθώς η Βρετανία είναι μέλος του ΟΟΣΑ, ο Οργανισμός οφείλει να την βοηθήσει και να θέσει στη διάθεσή της «όλες τις ικανότητες και τις δυνατότητες και τις γνώσεις του για το εμπόριο και τις επενδύσεις», ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται η ζημιά.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για την απόφαση που ελήφθη», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ σημείωσε επίσης ότι δεν πρέπει να παγιδευόμαστε πίσω από λέξεις όπως «σκληρό» Brexit.

Το πιο σημαντικό, όπως είπε, είναι να βρεθεί ένας τρόπος «ώστε το διαζύγιο να γίνει με τον λιγότερο βλαπτικό τρόπο».

Σχετικά άρθρα