Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες έτοιμοι να πολεμήσουν στη Συρία εάν πει το “ΟΚ” ο Τραμπ

Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες έτοιμοι να πολεμήσουν στη Συρία εάν πει το “ΟΚ” ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Πεντάγωνο, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Το Πεντάγωνο θα καταθέσει νέο σχέδιο καταπολέμησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη διακυβέρνηση Τραμπ, στο οποίο θα υπογραμμιστεί ότι χρειάζονται πιο επιθετικές ενέργειες στη Συρία.

Σύμφωνα με το CNN, που μετέδωσε τις πληροφορίες, στρατιωτικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών θα εισηγηθούν τη μεταφορά εκατοντάδων, εάν όχι χιλιάδων, Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος της Συρίας για να εμπλακούν στις μάχες.

Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη αρκετών ταξιαρχιών του αμερικανικού στρατού με δύναμη 4.000 στρατιωτών η κάθε ταξιαρχία.

Ωστόσο, το πόσες δυνάμεις θα αναπτύξουν οι Αμερικανοί θα εξαρτηθεί και από πόσους στρατιώτες και στρατιωτίνες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) έχουν εκπαιδεύσει και εξοπλίσει στη Συρία.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών, αριθμούν αυτοί τη στιγμή 50.000 άνδρες και γυναίκες, από τους οποίους περισσότεροι από 27.000 ανήκουν στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ).

Η ντε φάκτο αυτόνομη διακυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Επικράτειας της Βόρειας Συρίας διατηρεί και πολλές ακόμα χιλιάδες άνδρες και γυναίκες σε αστυνομικές δυνάμεις που έχει συστήσει και σε πολιτοφυλακές.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο σχέδιο, ο αμερικανικός στρατός δεν θα εισέλθει στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλη Ράκα, αλλά θα επικεντρωθεί στο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του την ύπαιθρο γύρω από την πόλη και τους δρόμους.

Οι Αμερικανοί δηλαδή θα ελέγχουν την περίμετρο ενώ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) θα επιχειρήσουν την απελευθέρωση της πόλης από τους τρομοκράτες.

Πηγές του Πενταγώνου τόνισαν στο CNN ότι θα είναι οι Άραβες στρατιώτες των SDF που θα εισέλθουν στη Ράκα, μια κυρίως αραβική πόλη. Αυτό σημαίνει ότι ούτε οι Κούρδοι θα λάβουν μέρος στην τελική επίθεση.

Η διακυβέρνηση του Τραμπ θα πρέπει επίσης να αποφασίσει εάν θα εξοπλίσει απευθείας τους Κούρδους στρατιώτες των YPG/YPJ.

Η Τουρκία διαμαρτύρεται έντονα για τη στρατιωτική συνεργασία Αμερικανών και Κούρδων στη βόρεια Συρία και δεν θέλει με τίποτα να δει τους Κούρδους να ισχυροποιούνται περισσότερο με επιπλέον αμερικανικά όπλα.

Ενώ οι ΗΠΑ θεωρούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τη μόνη δημοκρατική και κοσμική ένοπλη δύναμη στη Συρία, ως τον μοναδικό αξιόπιστο σύμμαχό τους ενάντια στους τζιχαντιστές, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι πίσω από τις SDF κρύβεται το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Όλος ο πλανήτης βεβαίως γνωρίζει ότι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα βρίσκεται η Τουρκία, αλλά αυτό αποτελεί “λεπτομέρεια”.

Το Πεντάγωνο λέει ότι οι Κούρδοι, οι Άραβες και οι Ασσύριοι που συγκροτούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι οι μόνοι μαχητές που έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση και έχουν την ικανότητα να καταλάβουν και να κρατήσουν τη Ράκα.

Τη Δευτέρα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι διεξάγοντας την επιχείριση “Οργή του Ευφράτη”, που έχει στόχο την περικύκλωση της Ράκα και την πολιορκία της, απελευθέρωσαν 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα από το Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένων 236 χωριών, και σκότωσαν 620 τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα