Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή επίθεση του εκπρόσωπου της “Αλληλεγγύης” στον “Πολίτη”: “Έχετε ίνδαλμα τον Ερντογάν”

Σκληρή επίθεση του εκπρόσωπου της “Αλληλεγγύης” στον “Πολίτη”: “Έχετε ίνδαλμα τον Ερντογάν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Σελινόπουλος, Ελένη Θεοχάρους, Εφημερίδα Πολίτης, Κίνημα Αλληλεγγύη, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος,

“Θερμές “ευχαριστίες” στην εφημερίδα Πολίτης” έστειλε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Σελινόπουλος, διευθυντής και εκπρόσωπος Τύπου της “Αλληλεγγύης”, του κόμματος της Κύπριας ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους.

Ο Γιάννης Σελινόπουλος στην ανάρτησή του αναφέρει τον “πολυχρονεμένο Ερντογάν” ως “ίνδαλμα του Πολίτη” και καταγγέλλει τους νέους συκοφαντικούς ισχυρισμούς της κυπριακής φυλλάδας με στόχο την “Αλληλεγγύη”, εξαιτίας των αποκαλύψεων του κόμματος της Ελένης Θεοχάρους για εδαφικές διεκδικήσεις των Τούρκων εισβολέων.

Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, ακόμα και στα χρόνια της τουρκοκρατίας, ελληνόγλωσση εφημερίδα να εκφράζει τόσο πειθήνια τις τουρκικές θέσεις όπως ο κυπριακός “Πολίτης”, που το TRIBUNE στο παρελθόν έχει προτείνει να μετονομαστεί σε “Ραγιάς” ώστε να είναι σύμφωνος ο τίτλος με το περιεχόμενο αυτής της κίτρινης λαϊκίστικης φυλλάδας.

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιάννης Σελινόπουλος:

ΘΕΡΜΕΣ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν μας εκπλήσσει η βεβαιότητα του Πολίτη για το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται οι νέες διεκδικήσεις του Ερντογάν του Μεγαλοπρεπούς στον χάρτη που κατατέθηκε.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς την εφημερίδα “Πολίτης”, η οποία σε σημερινή της αρθρογραφία της χαρακτηρίζει την Αλληλεγγύη «επικίνδυνη».

Εξ’ αφορμής ανακοίνωσης μας για τη Γενεύη (ημ. 16/01/2017) στην οποία αναφέραμε μεταξύ άλλων ότι ο Ερντογάν ζητά και τον Πύργο Τηλλυρίας.

Όντως, υποθέσαμε ότι στον χάρτη που κατατέθηκε για το εδαφικό ήταν μέσα η αξίωση που δημόσια εξέφρασε ο Ρετζέπ ο Μεγαλοπρεπής για τον Πύργο, διότι την έκανε δημόσια μετά την κατάθεση του χάρτη, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό.

Άλλωστε, ο Πολυχρονεμένος και Ίνδαλμα του Πολίτη, Ερντογάν, έκανε την δήλωση του δημόσια και σε πλήρη νηφαλιότητα, ενώ χθες ο «πρωθυπουργός» Οζγκιουργκιούν βεβαίωσε ότι η πρόταση Ερντογάν για ένωση της Μόρφου με τα Κόκκινα συζητήθηκε από την τουρκική πλευρά για πρώτη φορά προ διμήνου.

Δεν ήταν δηλαδή δήλωση του ποδαριού, όπως συνηθίζουν να κάνουν δικοί μας πολιτικοί, είναι υπαρκτός σχεδιασμός και σίγουρα θα βρεθεί μπροστά μας.

Τα ζητήματα και τα γεγονότα είναι άλλα:

1. Είναι απορίας άξιον, πώς εφημερίδα η οποία δεν χαρακτηρίζει επικίνδυνη τη δημόσια αξίωση Ερντογάν για τον Πύργο, χαρακτηρίζει εμάς επικίνδυνους που αναφερθήκαμε σε αυτή την απαράδεκτη δήλωση.

2. Ψεύτες δεν είναι μόνο αυτοί που δεν λένε αλήθειες. Χειρότεροι ψεύτες είναι αυτοί οι οποίοι συνειδητά παρουσιάζουν μισές αλήθειες ή μεροληπτούν και εργολαβικά προσπαθούν να εξοντώσουν πολιτικές προσωπικότητες με τις οποίες διαφωνούν. Ακόμα περιμένουμε από τη συγκεκριμένη εφημερίδα να προβεί σε ρεπορτάζ για τα εισοδήματα και την οικονομική κατάσταση άλλων πολιτικών αρχηγών, όπως έκανε προεκλογικά για την Ελένη Θεοχάρους, πιστεύοντας πως έτσι θα πλήξει την εικόνα της. Απέτυχε βέβαια, αλλά συνεχίζει τις προσπάθειες. Δεσμεύτηκε ότι θα το πράξει και μάλιστα προεκλογικά τότε. Πέρασαν ήδη 9 μήνες μετά τις εκλογές.

3. Επικίνδυνοι βεβαίως και είμαστε. Αλλά για τον «Π» και όχι για τον τόπο. Επικίνδυνοι είμαστε για οποιονδήποτε θεωρεί ότι η φωνή μας χαλάει είτε τη ρητορική στήριξης του προς τον Σουλτάνο, είτε θεωρεί ότι του χαλάμε το νανούρισμα που επιχειρεί προς τον κυπριακό λαό για να τον καθοδηγήσει εκεί που ο ίδιος θέλει, παραβιάζοντας τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας που είναι η αντικειμενική παρουσίαση όλων των γεγονότων και εξελίξεων.

4. Δεν μας εκπλήσσει η βεβαιότητα του Πολίτη για το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται οι νέες διεκδικήσεις Ερντογάν του Μεγαλοπρεπούς στον χάρτη που κατατέθηκε. Σίγουρα τον είδε ο Πολίτης; Άραγε έδωσε και την έγκριση του;

5. Ευελπιστούμε σε απάντηση της εφημερίδας «Π», κάθε παρόμοιο σχόλιο με τα σημερινά προς την Αλληλεγγύη, ειδικά από την εφημερίδα Πολίτης, αποτελεί παράσημο ότι διεξάγουμε σωστά τον αγώνα μας για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποτροπή μετατροπή του τόπου μας σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Σχετικά άρθρα