Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιοι Βουλευτές: “Ο Τραμπ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Μουσουλμανική Αδελφότητα”

Αιγύπτιοι Βουλευτές: “Ο Τραμπ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Μουσουλμανική Αδελφότητα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Τζιχαντιστές,

Αντιπροσωπεία Αιγυπτίων βουλευτών θα βρεθούν στις ΗΠΑ στις 21 Ιανουαρίου, μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως Προέδρου, για να του θέσουν ζητήματα σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή Ahram, ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, Τάρεκ Ράντβαν σε δηλώσεις ανέφερε ότι η επίσκεψη θα διαρκέσει μία εβδομάδα, από τις 21 έως τις 28 Ιανουαρίου.

«Το υπουργείο Εξωτερικών μας θέλει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το νέο Κογκρέσο των ΗΠΑ και με τη νέα διακυβέρνηση, η οποία είναι εντελώς διαφορετική, από την άποψη ότι είναι εχθρική προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα και τα άλλα πολιτικά κινήματα του Ισλάμ», δήλωσε ο Ράντβαν.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου θα οργανώσει συναντήσεις με συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα Μέσης Ανατολής, όπως είναι ο Ουάλιντ Φέιρς που επανειλημμένα έχει ανακοινώσει ότι υποστηρίζει τον χαρακτηρισμό της “Μουσουλμανικής Αδελφότητας” ως τρομοκρατικής οργάνωσης και την ένταξή της στον κατάλογο των τρομοκρατών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είμαστε σε πόλεμο κατά αυτής της οργάνωσης όπως και σε άλλες εξτρεμιστικές πολιτικές ισλαμικές κινήσεις, έτσι είναι σημαντικό να εκμεταλλευθούμε τη νέα ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ, για να επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε ο Ράντβαν.

Σχετικά άρθρα