Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έβαλε παγκάρια στα τζαμιά για να μαζέψει χρήματα

Το Ισλαμικό Κράτος έβαλε παγκάρια στα τζαμιά για να μαζέψει χρήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Τα οικονομικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πολιορκημένη Μοσούλη πάνε από το χειρότερο στο χείριστο.

Οι τζιχαντιστές απελπισμένοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν παγκάρια στα τζαμιά της δυτικής Μοσούλης για να μαζεύουν δωρεές από τους πιστούς, όπως μεταδίδει το ιρακινό Al Sumaria News.

Η είδηση που μεταδίδει η ιρακινή ιστοσελίδα έχει ως πηγή της κάτοικο της επαρχίας της Νινευή, ο οποίος είπε ότι η οργάνωση τοποθέτησε ξύλινα κουτιά μέσα στα τζαμιά, τα γνωστά μας παγκάρια, ώστε οι πιστοί που προσήλθαν για τις προσευχές της Παρασκευής να καταθέσουν τον όβολό τους στην οργάνωση, υπό τα βλέμματα των οπλισμένων τζιχαντιστών.

Ο ίδιος είπε ότι οι κάτοικοι ονόμασαν τα υποχρεωτικά παγκάρια “χρήματα για προσευχή”.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει από τον ιρακινό στρατό το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Μοσούλης ενώ ιρακινές δυνάμεις έχουν εισέλθει και στο δυτικό μέρος της πόλης.

Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη “χωρίζει” σε δυτική και ανατολική Μοσούλη.

Οι τζιχαντιστές που πολιορκούνται μέσα στην ιρακινή μεγαλούπολη έχουν ξεμείνει από χρήματα επειδή έχουν αποκλειστεί από τις πηγές εσόδων τους.

Τα χρήματα από τα παγκάρια είναι δείγμα της οικονομικής απελπισίας τους.

Σχετικά άρθρα