Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί τρεις σημαντικοί οπλαρχηγοί του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική Μοσούλη

Νεκροί τρεις σημαντικοί οπλαρχηγοί του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Τρεις κορυφαίοι οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκοτώθηκαν την Παρασκευή καθώς το ιρακινά στρατεύματα εισέρχονται στη δυτική Μοσούλη και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια ακόμα συνοικία της πόλης.

Σύμφωνα με τις ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη σκοτώθηκε από τις ιρακινές δυνάμεις.

Νεκροί έπεσαν επίσης ο Αμπού Χατίμπ Αλ Σαούντι (Σαουδάραβας), επικεφαλής των βομβιστών αυτοκτονίας της οργάνωσης και ο Αμού Ομέρ Ντατς (Ολλανδός), ο αρχηγός των ξένων τζιχαντιστών που μάχονται στη Μοσούλη.

Οι ιρακινές δυνάμεις την Παρασκευή κατάφεραν να απελευθερώσουν περισσότερες περιοχές στη δυτική Μοσούλη, όπως και ολόκληρη τη συνοικία Αλ Καφάτ Αλ Ούλα, το κτίριο του Κυβερνείου της Μοσούλης, το κτίριο του Τεχνικού Ινστιτούτου της Μοσούλης και άλλα δημόσια κτίρια.

Η ιρακινή σημαία υψώθηκε σε όλα τα παραπάνω κτίρια όπου επί δυόμιση χρόνια κυμάτιζε η σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης οι ιρακινές δυνάμεις προσπαθούν να απελευθερώσουν τα κτίρια του Πανεπιστημίου της Μοσούλης όπως και τα Προεδρικά Μέγαρα της πόλης.

Σχετικά άρθρα