Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακηρύχτηκε η Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας

Ανακηρύχτηκε η Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή και ως αποτέλεσμα των προετοιμασιών που έχουν γίνει από τον σχηματισμό της Συντακτικής Συνέλευσης της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της βόρειας Συρίας, στις 16-17 Μαρτίου 2016, η δεύτερη συνάντηση της Συντακτικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε στις 27,28 και 29 Δεκεμβρίου 2016, στην πόλη της Ρμεϊλάν.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν 165 μέλη από τα τρία κουρδικά καντόνια της βόρειας Συρίας και την περιοχή της Σάχμπα, δηλαδή τα εδάφη που σε μεγάλο τους βαθμό έχουν καταλάβει οι Τούρκοι από τις 24 Αυγούστου εισβάλλοντας στη Συρία με την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Στη συνέχεια, η συμπροεδρία της Συντακτικής Συνέλευσης έκανε μια σύντομη ομιλία για την παρούσα κατάσταση.

Μια ακόμη ομιλία πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του οργανωτικού διοικητικού συμβουλίου της Συντακτικής Συνέλευσης της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας, αναφορικά με της εξελίξεις στη συριακή αρένα.

Τα μέλη της συνέλευσης συζήτησαν την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση στη Συρία γενικά αλλά και στην βόρεια Συρία ειδικότερα, και πιο συγκεκριμένα σχετικά με την κατάληψη της Τζαραμπλούς από την Τουρκία, την απληστία της τελευταίας να καταλάβει την Αλ Μπαμπ και την απειλή που αποτελεί για τη Μανμπίτζ και το Χαλέπι, πράγματα που έχουν οδηγήσει σε μια δημογραφική αλλαγή στην περιοχή και τις σφαγές αθώων αμάχων.

Τα μέλη έκριναν αναγκαίο να σταματήσει η τουρκική επέκταση στο συριακό έδαφος.

Αξιολογήθηκαν οι στρατιωτικές εξελίξεις στο Χαλέπι και την Παλμύρα, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε αλλαγή στις ισορροπίες δυνάμεων και θα έχουν επιπτώσεις στην επόμενη φάση.

Έδωσαν έμφαση στη σημασία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός και του πολιτικού διαλόγου, καθώς και την αναγκαιότητα της συμμετοχής των βασικών ενεργών δυνάμεων στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένων αυτή τη φορά και των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων -κάτι που δε συνέβαινε ως τώρα.

Τα μέλη τόνισαν τα επιτεύγματα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην εκστρατεία “Οργή του Ευφράτη” για την απελευθέρωση της Ράκα.

Κατόπιν αυτού, διαβάστηκε η αναφορά του οργανωτικού συνεδρίου, που συμπεριελάμβανε μια παρουσίαση των δραστηριοτήτων όλων των επιτροπών, από την πρώτη συνάντηση μέχρι την ημερομηνία πραγματοποίησης της δεύτερης.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το κύριο θέμα της συνάντησης, το “Κοινωνικό Συμβόλαιο”.

Κάποια άρθρα τροποποιήθηκαν και κάποια νέα προστέθηκαν.

Η τελική μορφή του Συμβολαίου έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της Συνέλευσης.

Υιοθετήθηκε επίσης το πολιτικό έγγραφο, που αντιπροσωπεύει το όραμα της Συνέλευσης για τις βασικές αρχές ως προς την επίλυση της συριακής κρίσης.

Η Συνέλευση ακόμη τόνισε εμφατικά ότι “η Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα μιας δημοκρατικής, ομοσπονδιακής Συρίας και ότι το ομοσπονδιακό σύστημα αποτελεί μια μελλοντική δημοκρατική λύση για την Συρία, για την έξοδο από τη συριακή κρίση και την καταστροφή της κοινωνίας.

»Οι δυνάμεις μας, που πραγματοποίησαν την επανάσταση της 19ης Ιουλίου του 2012 και τα επιτεύγματά τους αναφορικά με το μοντέλο της αμοιβαίας συνύπαρξης σύμφωνα με τις αρχές του δημοκρατικού έθνους, έβαλαν τα θεμέλια για τη λύση και ματαίωσαν πολλά σχέδια που ήταν αντίθετα στα συμφέροντα του συριακού λαού.

»Η εμπειρία μας, η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητά της οδηγώντας αυτή τη φάση, αποτελεί πλέον ένα μοντέλο για ολόκληρο το συριακό λαό.

»Οι συμμετέχοντες κάλεσαν όλες τις Συριακές εθνικές και δημοκρατικές δυνάμεις, που πιστεύουν σε μία ειρηνική λύση, να επισκεφτούν τις περιοχές της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας, που έχουν απελευθερωθεί από την τρομοκρατία και την τυραννία, και να εργαστούν μαζί μας για να οικοδομήσουμε μία Συρία για όλους τους πολίτες της, σύμφωνα με ένα πλουραλιστικό, κοινοβουλευτικό, δημοκρατικό ομοσπονδιακό σύστημα.

»Κάλεσαν, ακόμη, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Συρίας να συμμετάσχουν ενεργά στη σταθεροποίηση του δημοκρατικού μας συστήματος.

»Το επίτευγμά μας, το οποίο βαφτίστηκε στο αίμα χιλιάδων μαρτύρων, είναι το δώρο μας σε όλο το συριακό λαό, με την ευκαιρία του νέου έτους.

»Η Συντακτική Συνέλευση της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας”.

Σχετικά άρθρα