Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μαρόκο απαγόρευσε την κατασκευή και πώληση μπούρκας

Το Μαρόκο απαγόρευσε την κατασκευή και πώληση μπούρκας
Διαβάστε σχετικά για Μαρόκο, Μπούρκα,

Την κατασκευή και την πώληση της μπούρκας, του μουσουλμανικού ενδύματος που καλύπτει εντελώς το πρόσωπο και το σώμα, απαγόρευσαν οι αρχές στο Μαρόκο.

Το μαροκινό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο προς τους υπαλλήλους του που είναι αρμόδιοι για το εμπόριο, στην οποία τους επισημαίνει ότι από αυτή την εβδομάδα απαγορεύεται η κατασκευή και η πώληση μπούρκας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παρόλα αυτά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση.

Σε κάποιες εμπορικές συνοικίες της Καζαμπλάνκα υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών διεξήγαγαν χθες Δευτέρα «εκστρατείες ενημέρωσης των εμπόρων για να τους ενημερώσουν για την απόφαση αυτή», μεταδίδει ο ιστότοπος Medias 24.

Στην Ταρουντάντ, στο νότιο Μαρόκο, η τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε από τους εμπόρους που κατασκευάζουν και πωλούν μπούρκες να πουλήσου το στοκ τους τις επόμενες 48 ώρες και μετά να πάψουν να κατασκευάζουν και να εμπορεύονται το ένδυμα αυτό, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κυκλοφορεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το ίδιο συνέβη και στη μικρή πόλη Ουισλάν, όπου στο έγγραφο που κυκλοφόρησαν οι αρχές αναφέρεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται «με κατάσχεση του εμπορεύματός τους».

«Λάβαμε το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης της εισαγωγής, της κατασκευής και της εμπορίας αυτού του ενδύματος σε όλες της πόλεις του βασιλείου», δήλωσε στον ιστότοπο Le360 «ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών».

Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας, «καθώς δράστες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα το ένδυμα αυτό για να διαπράττουν τα εγκλήματά τους», σύμφωνα με τον Τύπο.

Σχετικά άρθρα