Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παιχνίδια πολέμου από Ομπάμα: Συνεχίζει τις διώξεις Ρώσων πριν απέλθει από την προεδρία

Παιχνίδια πολέμου από Ομπάμα: Συνεχίζει τις διώξεις Ρώσων πριν απέλθει από την προεδρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Ρωσία,

Παιχνίδια πολέμου από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που προχώρησε σε νέες κυρώσεις ενάντια σε Ρώσους, ανάμεσα τους έναν κοντινό συνεργάτη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και δύο υπόπτους για την δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο στο Λονδίνο το 2006.

Οι πέντε Ρώσοι προστέθηκαν στη «λίστα Μαγκνίτσκι», τη νομοθετική πράξη που προβλέπει οικονομικές κυρώσεις σε βάρος ατόμων που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στους οποίους απαγορεύεται η χορήγηση βίζας και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία έχουν «παγώσει» στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, είναι οι εξής: Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, επικεφαλής της Διερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Στάνισλαφ Ευγκένεβιτς Γκορντιέφσκι, Ντμίτρι Κοβτούν, Αντρέι Λουγκοβόι και Γεννάδιος Πλακσίν.

Παράλληλα, το Αμερικανικό υπουργείο επέβαλε κυρώσεις στον Ιρανό Μουσταφά Μουγκνιγιέ και στον Λιβανέζο Αλί Νταμούς για συνδέσεις με τρομοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του Μπαράκ Ομπάμα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 29 Δεκεμβρίου την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο, και την επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Μυστικών Υπηρεσιών του ρωσικού Στρατού, λόγω των κυβερνοεπιθέσεων, κατηγορώντας ανοιχτά τη Μόσχα για παρέμβαση στην προεκλογική περίοδο. Oι Ρώσοι κηρύσσονται «ανεπιθύμητα προσώπα».

Σχετικά άρθρα