Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Bank: Οι πολιτικές Tραμπ μπορούν να διπλασιάσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Deutsche Bank: Οι πολιτικές Tραμπ μπορούν να διπλασιάσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Τράπεζες,

Άκρως αισιόδοξη για την επικειμένη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται η Deutsche Bank, αποτιμώντας κάτι παραπάνω από θετικά τις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνησή του.

Όπως τονίσει ο David Folkerts-Landau, επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας, το πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές ύψους 1 τρισ. δολαρίων, η χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου ειδικά σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, αλλά και η πιο επιθετική νομισματική πολιτική, θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα και να διπλασιάσουν τον ρυθμό αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ.

“Πρότυπο σε παγκόσμια κλίμακα το μοντέλο Τραμπ”

Μάλιστα, ο οικονομολόγος εκτιμά πως το μοντέλο που θα ακολουθήσει ο Ρεπουμπλικάνος θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη ως «πρότυπο» σε παγκόσμια κλίμακα.

«Αν και ο Trump εισάγει υψηλότερη αβεβαιότητα, ακόμα κι αυτό είναι καλύτερο από μία μέτρια βεβαιότητα που επικρατούσε μέχρι τώρα.

Ωστόσο, ο θετικός αντίκτυπος δε θα είναι άμεσα αντιληπτός», σχολιάζει.

Μιλώντας με αριθμούς, η Deutsche υπολογίζει ότι οι πολιτικές του κ. Tραμπ θα ωθήσουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο 2,4% το 2017 και στο 3,6% το 2018.

Να σημειωθεί ότι ο μέσος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ την οκταετή προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα διαμορφώθηκε στο 1,6%.
Η τράπεζα τονίζει επίσης πως η ραγδαία ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία θα εκτόξευση στο 3 με 4% την αύξηση του ΑΕΠ το 2017.
Ωστόσο, κλείνοντας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολιτικές προστατευτισμού που προτίθεται να εφαρμόσει στο εμπόριο ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Η.Π.Α.

Σχετικά άρθρα