Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιστασιακοί χτυπάνε το Ισλαμικό Κράτος μέσα στη Χαουίτζα του Ιράκ

Αντιστασιακοί χτυπάνε το Ισλαμικό Κράτος μέσα στη Χαουίτζα του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Τζιχαντιστές,

Σε συναγερμό τέθηκαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην κατεχόμενη πόλη Χαουίτζα του Ιράκ, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ, όταν ανακάλυψαν τη Δευτέρα μια ιρακινή σημαία να κυματίζει στο κέντρο της πόλης.

Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες της άκρως προκλητικής για αυτούς ενέργειας.

Το Ισλαμικό Κράτος, επειδή θέλει να παριστάνει το χαλιφάτο, δηλαδή το θεοκρατικό κράτος των μουσουλμάνων, δεν αναγνωρίζει τα κανονικά αραβικά κράτη ούτε τις σημαίες τους.

Για το Ισλαμικό Κράτος υπάρχει μόνο ένα κράτος, το χαλιφάτο και μόνο μια σημαία, η μαύρη της οργάνωσης με την άσπρη βούλα στη μέση με τα γράμματα.

Οι κάτοικοι των κατεχόμενων περιοχών απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους άλλες σημαίες.

Η κατοχή μιας σημαίας του Ιράκ μπορεί να ισούται για τους τρομοκράτες μέχρι και με εσχάτη προδοσία.

Το Ισλαμικό Κράτος όμως είχε κι άλλα τρεχάματα τη Δευτέρα στη Χαουίτζα.

Όπως μεταδίδει το Al Sumaria News, τέσσερις τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί σε ένοπλη ενέδρα που τους έστησαν μέσα στη Χαουίτζα, γεγονός που το συνδύασαν με την ύψωση της σημαίας.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Χαουίτζα και γενικότερα τη νοτιοδυτική επαρχία του Κιρκούκ το καλοκαίρι του 2014.

Χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει από τότε τα σπίτια τους στην περιοχή για να γλιτώσουν από τον ζυγό των τζιχαντιστών.

Οι ιρακινές δυνάμεις έκριναν ότι ήταν προτεραιότητά τους να απελευθερώσουν την πόλη Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ και έτσι προσπέρασαν τη Χαουίτζα, η οποία έγινε θύλακας του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ κυβερνητικών και κουρδικών εδαφών.

Δείτε τον χάρτη:

Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με κόκκινο η κυβέρνηση του Ιράκ.

Σχετικά άρθρα