Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινές ειδικές δυνάμεις έφτασαν στις όχθες του Τίγρη μέσα στη Μοσούλη

Ιρακινές ειδικές δυνάμεις έφτασαν στις όχθες του Τίγρη μέσα στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Oι ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Μοσούλη, έφθασαν για πρώτη φορά στις όχθες του ποταμού Τίγρη, ένα σημαντικό βήμα για την ανακατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας από τους τζιχαντιστές.

Ο ποταμός Τίγρης διασχίζει τη Μοσούλη και τη χωρίζει σε δύο ισομεγέθεις περίπου περιοχές. Στη δυτική και ανατολική Μοσούλη.

Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε την επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης εισερχόμενος σε αυτή από τις ανατολικές συνοικίες της.

Οι επίλεκτες αντιτρομοκρατικές δυνάμεις (CTS) «έφθασαν στον ποταμό Τίγρη από τα ανατολικά» και αναπτύχθηκαν περιμετρικά μιας από τις τέσσερις γέφυρες της Μοσούλης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου τους, Σαμπάχ Αλ Νομάν.

Οι Ιρακινοί κομάντος έφθασαν στην ανατολική όχθη της τέταρτης γέφυρας της Μοσούλης, που είχε βομβαρδιστεί στις 22 Νοεμβρίου 2016. Μέσα στον κύκλο βλέπετε το σημείο που βομβαρδίστηκε, στη δυτική όχθη. Σκόπιμα δεν χτύπησαν τη γέφυρα στη μέση της, πάνω από τον Τίγρη, για να μην αχρηστευθεί πλήρως.

Η προέλαση των στρατιωτών της CTS στις όχθες του Τίγρη σηματοδοτεί μια συμβολική και τακτική νίκη για τις ιρακινές δυνάμεις, τρεις μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησής τους.

Η πρόσβασή τους στον ποταμό περιπλέκει την κατάσταση για το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα ανεφοδιασμού στα ανατολικά της πόλης.

Από τα μέσα Οκτωβρίου οι ιρακινές δυνάμεις έχουν σταδιακά ανακτήσει τον έλεγχο πολλών συνοικιών στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Ωστόσο οι δυτικές όχθες παραμένουν υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα