Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Spiegel αποκάλυψε μυστικό ναζιστικό στρατό στη Γερμανία

Το Spiegel αποκάλυψε μυστικό ναζιστικό στρατό στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Γερμανία, Ναζί,

Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, το οποίο επικαλείται αρχεία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ναζί αξιωματικοί είχαν συστήσει μυστική ένοπλη οργάνωση, στην πραγματικότητα έναν μικρό στρατό, ο οποίος βρισκόταν σε επιφυλακή για αντικομμουνιστική χρήση.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η δύναμη αυτού του στρατού είχε φτάσει τους 40.000 άνδρες, είχε οργανωθεί πίσω από την πλάτη της επίσημης κυβέρνησης, και ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει ένοπλα και δυναμικά τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό «κομμουνιστικό κίνδυνο».

Αρχεία της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND δείχνουν ότι περίπου 2.000 αξιωματικοί της Βέρμαχτ και των SS συντηρούσαν από το 1949 έναν «εν υπνώσει» στρατό που έφτανε τα 40.000 μέλη.

Η φερόμενη δύναμη τελούσε υπό τον μετέπειτα επιθεωρητή του Πεζικού Άλμπερτ Σνεντς και θα είχε, εάν αποφασιζόταν η ενεργοποίησή της, πρόσβαση σε όπλα από τις τακτικές δυνάμεις αστυνόμευσης της Δυτικής Γερμανίας, χάρη σε διασυνδέσεις της με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Υποτίθεται επίσης ότι η δύναμη είχε «εξασφαλισμένα» οχήματα χάρη στις διασυνδέσεις της με επιχειρήσεις αλλά και είχε «μηχανισμό προστασίας», στο μικροσκόπιο του οποίου είχαν μπει πολιτικοί αριστερών φρονημάτων, μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Σχετικά άρθρα