Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φαβορί για το χρίσμα των Γάλλων σοσιαλιστών ο…

Φαβορί για το χρίσμα των Γάλλων σοσιαλιστών ο…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρνό Μοντεμπούρ, Γαλλία, Εκλογές, Μανουέλ Βαλς, Μαρίν Λεπέν, Φρανσουά Ολάντ, Φρανσουά Φιγιόν,

Ξεκάθαρο φαβορί για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive, που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού France Televisions, ο τέως πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς εμφανίζεται στην πρώτη θέση με 43% κατά τον πρώτο γύρο των προκριματικών στις 22 Ιανουαρίου μπροστά από τον πρώην υπουργό Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ, που έρχεται δεύτερος με 25%.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται ο Μπενουά Χαμόν με 22%,

Η δημοσκόπηση του Harris Interactive διεξήχθη διαδικτυακά το διάστημα 2-4 Ιανουαρίου σε δείγμα 6.245 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, εκ των οποίων οι 478 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι απάντησαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις προκριματικές των Σοσιαλιστών.

Ο Βαλς φέρεται να κερδίζει το χρίσμα επικρατώντας όποιου από τους δύο συνυποψηφίους του πάει στο δεύτερο γύρο στις 29 Ιανουαρίου, με ποσοστό που θα κυμανθεί από 55%-57%. Κάτι ανάλογο έδειξαν και άλλες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις για τις προθέσεις των Γάλλων ψηφοφόρων που αφορούν τις ίδιες τις προεδρικές εκλογές δεν δίνουν πολλές ελπίδες στον Βαλς να αναδειχθεί νικητής, καθώς εμφανίζεται στην πέμπτη θέση έχοντας αποκλειστεί μετά τον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, αναμένεται να επικρατήσει ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Σχετικά άρθρα