Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι παίζουν με τα “νεύρα” των Ιρανών – “Καθίστε καλά” το μήνυμα της Τεχεράνης

Οι Τούρκοι παίζουν με τα “νεύρα” των Ιρανών – “Καθίστε καλά” το μήνυμα της Τεχεράνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Ιράν ζήτησε από την Τουρκία να «μην περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση» στη Συρία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Τετάρτη τους συμμάχους της Τεχεράνης ότι παραβιάζουν την εκεχειρία.

«Οι μη εποικοδομητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων το μόνο που κάνουν είναι να περιπλέκουν περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση και να οξύνουν τα προβλήματα», δήλωσε ο Μπαχράμ Γασεμί, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτειρκών.

Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου είχε καλέσει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και τους συμμάχους του, το Ιράν και τη Ρωσία, να μην παραβιάζουν την εύθραυστη εκεχειρία στη χώρα.

«Όταν κοιτάμε ποιος διαπράττει τις παραβιάσεις αυτές, βλέπουμε ότι είναι η Χεζμπολάχ και κυρίως σιιτικές ομάδες και το καθεστώς Άσαντ», είχε πει ο Τούρκος υπουργός, ζητώντας παράλληλα από το Ιράν «να ασκήσει πιέσεις στις σιιτκές πολιτοφυλακές και το καθεστώς».

Ο Τσαβούσογλου είχε επίσης εκτιμήσει ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις αυτές, τότε οι ειρηνευτικές συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Ιανουαρίου στην Αστάνα -υπό την αιγίδα της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας- «ενδέχεται να αποτύχουν».

Σχετικά άρθρα