Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί οι γερμανοί γιατροί συστήνουν στους πολίτες να περπατούν σαν …πιγκουίνοι

Γιατί οι γερμανοί γιατροί συστήνουν στους πολίτες να περπατούν σαν …πιγκουίνοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Πιγκουίνος,

Στη Γερμανία γιατροί, ορθοπεδικοί συνέστησαν σήμερα στους πολίτες να περπατούν σαν …πιγκουίνοι προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να γλιστρήσουν στα πεζοδρόμια εξαιτίας του παγετού που θα τα καλύψει την χώρα τις επόμενες ημέρες, μετά τις πολικές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν.

Σε οδηγία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Γερμανικής Εταιρείας Ορθοπεδικών και Χειρουργικής Τραύματος επισημαίνεται ότι το να περπατάει κανείς μιμούμενος τους πιγκουΐνους προϋποθέτει το να γέρνει τον κορμό του σώματός του προς τα εμπρός ώστε το κέντρο βάρους να πέφτει στο μπροστινό πόδι.

Σε σκίτσο που συνοδεύει τις συστάσεις των γιατρών εξηγείται ότι όταν οι άνθρωποι περπατούν κανονικά, το βάρος του σώματος μοιράζεται σχεδόν ισότιμα και στα δύο πόδια, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αυξάνεται ο κίνδυνος να χάσει κανείς την ισορροπία του και να πέσει σε ολισθηρές επιφάνειες.

Οι συστάσεις αυτές έγιναν καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί πολιτών σε παρόμοιες συνθήκες.

Ο υδράργυρος στο Βερολίνο αναμένεται να βυθιστεί στους -10 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Σχετικά άρθρα