Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ολάντ συναντήθηκε με τη “Μητέρα των Μαρτύρων” στο ιρακινό Κουρδιστάν

Ο Ολάντ συναντήθηκε με τη “Μητέρα των Μαρτύρων” στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ερμπίλ (Άρβηλα), Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Ιράκ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Φρανσουά Ολάντ,

Η Κούρδισσα Μητέρα Αΐσα, γνωστή στο ιρακινό Κουρδιστάν και ως “Μητέρα των Μαρτύρων” επειδή έχασε τρεις γιους από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ήταν στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, για να υποδεχθεί μαζί με τους Κούρδους πολιτικούς ηγέτες τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Όπως γράφει το κουρδικό BasNews η Μητέρα των Μαρτύρων ήθελε με την παρουσία της να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Ολάντ για τη βοήθεια που προσφέρει η Γαλλία στους Πεσμεργκά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Φρανσουά Ολάντ συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν έφτασαν στην Ερμπίλ το απόγευμα της Δευτέρας.

Αφού χαιρέτησε τη Μητέρα των Μαρτύρων ο Ολάντ (που παίζει και να μην κατάλαβε ποια είναι) έστρεψε το βλέμμα του αλλού ενώ τη γυναίκα εγκάρδια χαιρετούσε ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, Κούρδοι αξιωματούχοι, οικογένειες σκοτωμένων Πεσμεργκά και εκπρόσωποι από τις εθνικές μειονότητες που ζουν στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Η Μητέρα Αΐσα έχασε και τους τρεις γιους της σε μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος την ίδια ημέρα.

Τα παιδιά της, οι Αχμέντ Οσμάν, Νατζάτ Οσμάν και Μαουλούντ Οσμάν σκοτώθηκαν στις 25 Οκτωβρίου 2014 στο μέτωπο του Ζουμάρ πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2014 ο Μπαρζανί έδωσε στην Αΐσα τον τίτλο της “Μητέρας των Μαρτύρων”.

Σχετικά άρθρα