Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία προετοιμάζεται για χημική επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος

Η Βρετανία προετοιμάζεται για χημική επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπεν Γουάλας, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε πιθανές μελλοντικές του επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας Μπεν Γουάλας σε συνέντευξή του στους Κυριακάτικους Times.

Όπως σημείωσε, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε χημικά όπλα στο παρελθόν και δεν θα είχε ενδοιασμούς να τα χρησιμοποιήσει στο μέλλον ενάντια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στόχος του Ισλαμικού Κράτους είναι “επιθέσεις με μαζικές απώλειες. Θέλουν να πλήξουν όσους περισσότερους ανθρώπους είναι εφικτό και να τρομοκρατήσουν όσους το περισσότερο δυνατό”.

Τους έχουμε δει να τα χρησιμοποιούν στη Συρία και στο Ιράκ και σίγουρα έχουμε δει τη φιλοδοξία να χρησιμοποιηθούν και στην Ευρώπη, είπε ο Υπουργός.

Ωστόσο, ο Γουάλας σημείωσε ότι δεν αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αλλά προφανώς στις φιλοδοξίες τους.

Ενθάρρυνε τους πολίτες να αναφέρουν κάθε ύποπτη συμπεριφορά ή δραστηριότητα ώστε να βοηθήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του “εσωτερικού εχθρού”.

“Είναι προδότες. Η εσωτερική απειλή, όπως θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε, είναι πραγματική και αξιοποιήσιμη και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να την πραγματοποιήσουν ενώ μιλάμε”, τόνισε ο Υπουργός.

Ο Μπεν Γουάλας τόνισε πως ήδη πραγματοποιούνται ασκήσεις από τις αρμόδιες δυνάμεις για την πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει δικό του αέριο μουστάρδας και έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την τακτική στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών να έχουν υποστεί τις συνέπειες: δερματικά προβλήματα και κατεστραμμένοι πνεύμονες.

Τα “συστατικά” για τις βόμβες αυτές είναι πολύ εύκολο και απόλυτα νόμιμο να αποκτηθούν.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στην Αλ Κάιντα, τονίζοντας πως “έχει επιστρέψει και μετατρέπεται σε μια αυξανόμενη και σοβαρή απειλή”.

Σχετικά άρθρα