Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι σκότωσαν 277 αμάχους στη Συρία – 65 ήταν παιδιά

Οι Τούρκοι σκότωσαν 277 αμάχους στη Συρία – 65 ήταν παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπαμπ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μανμπίτζ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Τουλάχιστον 277 Σύροι άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικά πυρά από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία στις 24 Αυγούστου 2016, μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Κυριακή (Πρωτοχρονιά).

“Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί συνεχίζουν να στοχεύουν τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Χαλέπι, έχοντας ως αποτέλεσμα περισσότερες απώλειες μεταξύ αμάχων που βομβαρδίζονται μέσα στα σπίτια τους ή σε άλλες τοποθεσίες”, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των 277 αμάχων που σκότωσαν οι Τούρκοι συμπεριλαμβάνονται 65 παιδιά και 38 γυναίκες, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2016 ο Σαρβάν Νταργουίς, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε ότι τουλάχιστον 120 άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Αλ Μπαμπ, “κυρίως γυναίκες και παιδιά. Αυτή είναι μια προσπάθεια της Τουρκίας να καλύψει τις απώλειες της εκεί”.

Μέχρι στιγμής ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία Συριακός Εθνικός Συνασπισμός των δυνάμεων της αντιπολίτευσης δεν έχει καταδικάσει τους θανάτους των αμάχων από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς, ενώ ο ίδιος Συριακός Συνασπισμός είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2016 από τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ να πάψουν την αεροπορική υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην πολιορκία της Μανμπίτζ.

Οι μισθοφόροι της Τουρκίας και ο τουρκικός στρατός προσπαθούν επίμονα να πάρουν την πόλη Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος, με δεκάδες Τούρκους στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί από το Ισλαμικό Κράτος και τουρκικά τανκς να έχουν παρθεί λάφυρα από τους τζιχαντιστές.

Η Τουρκία επίσης μεταφέρει εκατοντάδες τζιχαντιστές που βρίσκονταν στις ανατολικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού για να συμμετάσχουν στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη.

Ο Αμπού Αμπντ Ασίνταα, επικεφαλής των τζιχαντιστών που βρίσκονταν μέσα στο ανατολικό Χαλέπι, κατηγόρησε την Τουρκία για την ήττα τους.

Σε ομιλία του στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ανέφερε:

“Εξάλλου πολλές φατρίες εγκατέλειψαν το Χαλέπι ύστερα από εντολές εκείνων που τους υποστηρίζουν, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά μέρη της πόλης του Χαλεπιού, έφυγαν για να πολεμήσουν στον βορρά”, είπε αναφερόμενος στους τουρκόφιλους τζιχαντιστές.

“Αυτές λοιπόν οι συνοικίες ήταν οι πρώτες που έπεσαν [στον συριακό στρατό] στο Χαλέπι. Και η επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού δεν έκανε τίποτα για να αλαφρύνει το βάρος μέσα στην πόλη του Χαλεπιού. Αυτές οι χώρες συμβούλεψαν πολλές από τις φατρίες μέσα στο Χαλέπι να φύγουν με όλων των ειδών τις υποσχέσεις, κι αυτό κατέστρεψε την ψυχή της αντίστασης μεταξύ των φατριών των “επαναστατών”, καθώς τόσοι πολλοί εγκατέλειψαν τις γραμμές άμυνάς τους ενάντια στο καθεστώς”, είπε ο Ασίνταα.

Καταγγέλλει δηλαδή ότι η Τουρκία συμφώνησε να “παραδώσει” το Χαλέπι στη συριακή κυβέρνηση και τους δικούς της τζιχαντιστές που βρίσκονταν μέσα στο Χαλέπι τους μετέφερε στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού για να πολεμήσουν υπό τουρκικές εντολές στην Ασπίδα του Ευφράτη.

Σχετικά άρθρα