Τέσσερις νεαρές ερωτικές σκλάβες Κούρδισσες Γιαζίντι, που κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη, κατάφεραν να αποδράσουν από τα δεσμά των τζιχαντιστών.
Οι τρεις κοπέλες απελευθερώθηκαν από μέλη της αραβικής φυλής Αλ Λουχαΐμπ που ζει στη Μοσούλη, ενώ η τέταρτη απέδρασε μόνη της και κατάφερε να φτάσει μέχρι τις γραμμές των Κούρδων Πεμεργκά και να ζητήσει άσυλο.
Ο Ιρακινός υπουργός Γεωργίας Φαλάχ Χασάν Ζαϊντάν επιβεβαίωσε με δήλωσή του στον Τύπο ότι τα μέλη της φυλής Αλ Λουχαΐμπ απελευθέρωσαν τις τρεις νεαρές Γιαζίντι, ενώ αξιωματικός των Πεσμεργκά επιβεβαίωσε για την τέταρτη, μεταδίδει το ARA News.
Στις αρχές Αυγούστου 2014 το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην πόλη Σιντζάρ ή Σινγκάλ του βορειοδυτικού Ιράκ και στην ύπαιθρό της, όπου κατοικούσαν 400.000 περίπου Κούρδοι Γιαζίντι.
Οι Γιαζίντι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν πρόσφυγες στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Όσοι όμως δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν από τους διψασμένους για αίμα και λάφυρα μακελάρηδες βίωσαν φριχτές καταστάσεις.
Έξαλλοι οι τζιχαντιστές, που θεωρούν τους Γιαζίντι “ειδωλολάτρες” επειδή διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας Ζωροαστρικής Θρησκείας, προέβησαν σε πρωτοφανείς αγριότητες.
Σκότωσαν χιλιάδες Γιαζίντι και αιχμαλώτισαν περισσότερες από 6.000 γυναίκες, κοπέλες και μικρά κορίτσια.
Οι αιχμάλωτες έγιναν σκλάβες και οδηγήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα που στήθηκαν στη Μοσούλη του Ιράκ και στη Ράκα της Συρίας.
Μικρά παιδιά, από την ηλικία των 9 ετών, πουλήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες. Αγοραστές βίαζαν μητέρες και τις ανήλικες κόρες τους.
Μέχρι και από τη Σαουδική Αραβία αλλά και τη Δύση(;) εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν σκλάβες.
Περίπου 3.000 κοπέλες κρατήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος για να καλύπτουν τις ανάγκες των “δικών” του ανδρών.
Από τότε μέχρι σήμερα περισσότερες από 2.500 Γιαζίντι έχουν καταφέρει να ελευθερωθούν. Άλλες απέδρασαν, άλλες εξαγοράστηκαν, άλλες ελευθερώθηκαν από κουρδικές ένοπλες ομάδες.
Άγνωστος είναι ο αριθμός των γυναικών Γιαζίντι που αυτοκτόνησαν ή δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές, καθώς κι όσες πουλήθηκαν ως σκλάβες στη Σαουδική Αραβία και κλείστηκαν σε σπίτια.
Η σφαγή των Γιαζίντι και το σκλάβωμα των γυναικών τους, τον Αύγουστο του 2014, ήταν το γεγονός που ξεσήκωσε την παγκόσμια κοινή γνώμη που απαίτησε κάποιος να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος.
Οι ΗΠΑ που στην αρχή ήταν αρνητικές στην οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε απευθείας πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τελικά προχώρησαν τον Σεπτέμβριο του 2014 στη συγκρότηση του Διεθνούς Συνασπισμού.