Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να πάρει αιματηρή εκδίκηση από την ιταλική Αστυνομία

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να πάρει αιματηρή εκδίκηση από την ιταλική Αστυνομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανίς Αμρί, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Τζιχαντιστές,

Ιταλοί αστυνομικοί δέχονται απειλές από τζιχαντιστές, μετά τον φόνο του Τυνήσιου τρομοκράτη Ανίς Αμρί στο Μιλάνο από αστυνομικά πυρά, ενώ το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διακινεί τις απειλές του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αστυνομικός διευθυντής της Ρώμης προειδοποίησε κάθε Τμήμα να βρίσκεται σε επιφυλακή σε περίπτωση που απειληθούν αστυνομικοί του.

Ο Νίκολο Ντ΄Άντζελο είπε: “Σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν απειλές για αντίποινα κατά της ιταλικής Αστυνομίας για τον φόνο του υπεύθυνου του μακελειού του Βερολίνου”.

Απειλές γράφτηκαν κατά Ιταλών αστυνομικών σε διάφορες σελίδες στο Facebook και μάλιστα σε κάποιες αναφέρθηκαν και ονομαστικά οι δύο αστυνομικοί που εξουδετέρωσαν τον Αμρί.

Ένα μήνυμα ανέφερε: “Τώρα είναι η σειρά μας”.

Ένα άλλο προειδοποιούσε: “Να προσέχετε, ίσως να έχετε την ίδια μοίρα”.

Ιταλοί αστυνομικοί αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά περιστατικά επιθετικότητας από αλλοδαπούς.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων ένας άνδρας από τη Σενεγάλη επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς μέσα σε ένα λεωφορείο στη Γένοβα.

“Θα βάλω μια βόμβα για να είναι καλά Χριστούγεννα. Τα παιδιά σας θα πληρώσουν για όλα. Γ@μήστε τους μπάτσους, καλά Χριστούγεννα και σε εσάς. Δεν είναι μόνο οι Τυνήσιοι που ξέρουν από τέτοια”, λέγεται ότι είπε ο Σενεγαλέζος μετανάστης στους αστυνομικούς.

Αμέσως συνελήφθη και βρέθηκε πίσω από τα σίδερα.

Οι Ιταλοί έκαναν μια γκάφα. Ανακοίνωσαν δημόσια τα ονόματα των αστυνομικών που σκότωσαν τον Αμρί, ενώ έδειξαν και τα πρόσωπά τους στα Μέσα Ενημέρωσης. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Φράνκο Γαμπιρέλι τα έκανε ακόμα χειρότερα δίνοντάς τους συγχαρητήρια δημοσίως.

Οι δύο αστυνομικοί αφού εκτέθηκαν από τις ιταλικές Αρχές και τα ΜΜΕ ως στόχοι, τώρα ζούνε υπό ισχυρή προστασία.

Σχετικά άρθρα