Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκαλύπτουν για τον Ανίς Αμρί τα γερμανικά ΜΜΕ

Τι αποκαλύπτουν για τον Ανίς Αμρί τα γερμανικά ΜΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανίς Αμρί, Βερολίνο, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Σε μια αποκάλυψη που ανατρέπει τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι στιγμής στην υπόθεση του Ανίς Αμρί που αιματοκύλησε το Βερολίνο, προέβησαν την Πέμπτη τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Από τα στοιχεία που δημοσιοποιούν, φαίνεται ότι ο Τυνήσιος τζιχαντιστής μακελάρης του Βερολίνου, που την προηγούμενη Παρασκευή έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Ιταλών αστυνομικών στο Μιλάνο, είχε συνεργό.

Λίγα λεπτά προτού ρίξει τη νταλίκα του θανάτου στο πλήθος που απολάμβανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του στο στο Βερολίνο, ο Αμρί ζήτησε από έναν συνεργό του, στέλνοντάς του ένα sms από το κινητό του, να προσευχηθεί γι’ αυτόν και στη συνέχεια έβγαλε selfie.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές της Εισαγγελίας του Βερολίνου, το φορτηγό θα μπορούσε να είχε σκοτώσει περισσότερα άτομα αν δεν είχε λειτουργήσει το σύστημα ασφαλείας στα φρένα με την βοήθεια του οποίου έκοψε αυτομάτως ταχύτητα αφότου έπεσε πάνω στους ανθρώπους.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι ο ισλαμιστής τρομοκράτης που έσπειρε τον θάνατο στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Εκκλησίας της Μνήμης είχε συνεργό , δεν ήταν δηλαδή «μοναχικός λύκος»,  καθώς επίσης ήταν φανατικός οπαδός των selfies και ιδιαίτερα ενεργός στα social media.

Ακόμη και την στιγμή που έβαφε με αίμα την χριστουγεννιάτικη αγορά.

Έστειλε sms

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Bild” αναφέρει ότι, λίγα λεπτά πριν το μακελειό, ο Ανίς Αμρί έστειλε στο κινητό του ένα sms σε έναν συνεργό του.

«Αδερφέ μου,  όλα είναι υπό έλεγχο, όπως θέλει ο θεός. Είμαι τώρα στο αυτοκίνητο, προσευχήσου για μένα αδερφέ μου», φέρεται να έγραφε το μήνυμα. Και στη συνέχεια ο Αμρί φέρεται να έβγαλε μία selfie.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Suddeutsche Zeitung”, υποστηρίζει ότι, ένα τεχνικό σύστημα ασφαλείας εμπόδισε ένα ακόμα μεγαλύτερο μακελειό στην αγορά του Βερολίνου.

Η εφημερίδα που επικαλείται πηγές της Εισαγγελίας επισημαίνει ότι, ένα αυτόματο σύστημα ενεργοποίησε τα φρένα με το όχημα να κόβει ταχύτητα πέφτοντας στο ανυποψίαστο πλήθος.

«Το σύστημα αυτό έχει σώσει ζωές. Εάν η συγκεκριμένη νταλίκα δεν είχε εξοπλιστεί με το σύστημα αυτό, πιθανόν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν πεθάνει», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Επτά φορές η Αντιτρομοκρατική της Γερμανίας είχε ασχοληθεί με τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί , όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ , την ίδια ώρα όμως διερωτώνται γιατί δεν μπόρεσαν οι γερμανικές αρχές να αποτρέψουν την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Σχετικά άρθρα