Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία ξαναφτιάχνει τη Χορωδία του Κόκκινου Στρατού

Η Ρωσία ξαναφτιάχνει τη Χορωδία του Κόκκινου Στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Ρωσία, Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ,

Να ανασυγκροτήσει το “ταχύτερο δυνατόν” τη Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ (Χορωδία του Κόκκινου Στρατού) επιθυμεί η Ρωσία.

Ως γνωστόν, η διάσημη στρατιωτική χορωδία ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα με το Τουπόλεφ, το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, ανήμερα των Χριστουγέννω.

Η Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ, όπως είναι το άλλο όνομα του χορωδιακού και χορευτικού συγκροτήματος του ρωσικού στρατού, ένα σύμβολο της Ρωσίας, το οποίο επευφημείται στις περιοδείες του σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στις περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, θρηνεί την απώλεια του ενός τρίτου των καλλιτεχνών του και του διευθυντή του.

«Θεωρώ αναγκαία τη διάθεση 70 διαμερισμάτων στη Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ ώστε να μπορέσουμε να ανασυνθέσουμε αυτό το σύνολο το συντομότερο δυνατό», ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ελπίζοντας να προσελκύσει ταλαντούχους στρατιωτικούς με μουσική παιδεία. «Πρέπει να διοργανώσουμε έναν διαγωνισμό και να επιλέξουμε τους καλύτερους προκειμένου να συνεχίσουν την ένδοξη παράδοση του Ensemble Alexandrov, του κύριου μουσικού συνόλου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».

Η Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ ιδρύθηκε το 1928 και σήμερα αποτελείται από περίπου 200 τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει περισσότερα από 2.000 έργα, από φολκλορικά και τραγούδια που εξυμνούν τη Σοβιετική Ένωση έως θρησκευτική μουσική, όπως και τις μεγαλύτερες σύγχρονες διεθνείς επιτυχίες, που ερμηνεύουν σπουδαίες φωνές και που συνοδεύονται από εξαιρετικές χορογραφίες.

Ένα από τα ελάχιστα μουσικά σύνολα που φεύγουν σε περιοδεία στο εξωτερικό τη σοβιετική εποχή, η Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ έχει δώσει επίσης εκατοντάδες συναυλίες στη Σοβιετική Ένωση, ηχογράφησε δεκάδες δίσκους και επιβλήθηκε ως αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στις δημόσιες εορτές.

Σχετικά άρθρα