Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν πέντε τζιχαντιστές που ετοίμαζαν πρωτοχρονιάτικο χτύπημα

Συνελήφθησαν πέντε τζιχαντιστές που ετοίμαζαν πρωτοχρονιάτικο χτύπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπαγκλαντές, Πρωτοχρονιά, Τζαμάατ Ουλ Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές, Τζιχαντιστές,

Η Αστυνομία του Μπαγκλαντές συνέλαβε πέντε τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Τζαμάατ Ουλ Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές, οι οποίοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η Τζαμάατ Ουλ Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές είναι η ίδια οργάνωση της οποίας τα μέλη πραγματοποίησαν τον Ιούλιο την ομαδική σφαγή τουριστών σε εστιατόρια της Ντάκα και θεωρείται ότι είναι βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μακελειό στο εστιατόριο έχασαν τις ζωές τους 22 άνθρωποι, οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες στη χώρα.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μπαγκλαντές, Μονιρούλ Ισλάμ, επιβεβαίωσε ότι “σχεδίαζαν να επιτεθούν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς”.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος ήταν ο στόχος τους και με ποια μέσα σκόπευαν να πραγματοποιήσουν την επίθεση, ανέφερε όμως ότι η Αστυνομία κατάσχεσε 60 κιλά εκρηκτικών τα οποία βρέθηκαν μαζί με τους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των συλλήψεών τους.

Η Αστυνομία του Μπαγκλαντές παρουσίασε τους πέντε συλληφθέντες στους δημοσιογράφους αλλά δεν επέτρεψε τις ερωτήσεις.

Οι Αρχές του Μπαγκλαντές έχουν απαγορεύσει όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στη Ντάκα από τη δύση του ήλιου στις 31 Δεκεμβρίου μέχρι την ανατολή του την 1η Ιανουαρίου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει οι επιθέσεις ισλαμιστών στο Μπαγκλαντές, μια χώρα 160 εκ. κατοίκων στα ανατολικά της Ινδίας.

Πολλοί φιλελεύθεροι συγγραφείς και μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων έχουν δολοφονηθεί φριχτά από τους τζιχαντιστές.

Η Τζαμάατ Ουλ Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές είναι μια παλιά εξτρεμιστική οργάνωση, η οποία από το καλοκαίρι λέγεται ότι ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Εξάλλου την ευθύνη για την επίθεση στο εστιατόριο την 1η Ιουλίου που πραγματοποίησαν μέλη της ανέλαβε με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος.

Από εκείνο το μακελειό μέχρι και σήμερα, η Αστυνομία του Μπαγκλαντές έχει σκοτώσει περισσότερους από 40 τζιχαντιστές σε επιδρομές, συμπεριλαμβανομένου κι ενός Μπαγκλαντεσιανού με καναδική υπηκοότητα, του Ταμίμ Άχμεντ Χόουντχαρι.

Σχετικά άρθρα