Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρηνεί το Ισλαμικό Κράτος για νεαρό τζιχαντιστή από την Ινδία που σκότωσαν οι Κούρδοι

Θρηνεί το Ισλαμικό Κράτος για νεαρό τζιχαντιστή από την Ινδία που σκότωσαν οι Κούρδοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ινδία ή Μπάρατ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Θρηνεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) για έναν Ινδό τζιχαντιστή που σκοτώθηκε σε μάχη δυτικά της πόλη Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσάς του στη Συρία.

Ο Ιμάν Ναΐμ Ταντίλ (Αμπού Ουμάρ Αλ Ίντι), ήταν ένας νεαρός Ινδός που εντάχθηκε πρόσφατα στο Ισλαμικό Κράτος για να υπερασπιστεί την “πρωτεύουσα” του “χαλιφάτου”, τη Ράκα, από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Κατά τη διάρκεια του σύντομου “τζιχάντ” του στη Συρία, ο Ταντίλ πρόλαβε και συμμετείχε σε αρκετές μάχες ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ο “ιερός πόλεμος” όμως του Ταντίλ έληξε άδοξα όταν σκοτώθηκε σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι SDF στις θέσεις των τζιχαντιστών πέρα από το Φράγμα της Τάμπκα στην επαρχία της Ράκα.

Ο μιντιακός βραχίονας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απέδωσε “τιμές” στον Ταντίλ με επίσημη ανακοίνωση που διακινήθηκε μέσω της κωδικοποημένης τηλεφωνικής εφαρμογής Telegram, επιβεβαιώνοντας και τον θάνατό του.

Σχετικά άρθρα