Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι προελαύνουν στα δυτικά της Ράκα, της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους

Οι Κούρδοι προελαύνουν στα δυτικά της Ράκα, της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πιάστηκαν αιχμάλωτοι από αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ύστερα από μάχες στα δυτικά της επαρχίας της Ράκα στη Συρία.

Τουλάχιστον τέσσερις τρομοκράτες αιχμαλωτίστηκαν από τους Κούρδους μαχητές των SDF.

“Πιάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης ενώ προσπαθούσαν να διεισδύσουν στην πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη Τζαμπάρ για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας”, είπε ένας εκπρόσωπος των SDF μιλώντας στο ARA News.

Παράλληλα ακόμα 18 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες με τους SDF στη δυτική ύπαιθρο της Ράκα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, με στόχο την περικύκλωση και αποκλεισμό της πόλης Ράκα, της “πρωτεύουσας” του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Κατά την πρώτη φάση της Οργής του Ευφράτη, που ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απελευθέρωσαν 560 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα βόρεια της Ράκα.

Η δεύτερη φάση της επιχείρισης, που ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου, έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής 1600 τετραγωνικά χιλιόμετρα δυτικά της Ράκα.

Όπως βλέπετε και στον πολεμικό χάρτη, οι κουρδικές δυνάμεις (κίτρινο χρώμα) προελαύνουν στα δυτικά της Ράκα.

Σχετικά άρθρα