Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) ζήτησαν φορητά αντιαεροπορικά από τις ΗΠΑ για “μελλοντικούς εχθρούς”

Οι Κούρδοι (SDF) ζήτησαν φορητά αντιαεροπορικά από τις ΗΠΑ για “μελλοντικούς εχθρούς”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να τους προμηθεύσει με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Μιλώντας στο Reuters ο Ταλάλ Σιλό, εκπρόσωπος των SDF, επιβεβαίωσε ότι ζήτησαν από τους Αμερικανούς φορητά αντιαεροπορικά για να προστατευθούν ενάντια σε μελλοντικούς εχθρούς. Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας στρατιωτικός συνασπισμός που συμμετέχουν οι σοσιαλιστικές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ασσυριακές χριστιανικές πολιτοφυλακές και ένοπλες αντάρτικες ομάδες Αράβων δημοκρατικών.

Αποτελούν τη μοναδική δημοκρατική κοσμική στρατιωτική δύναμη στη Συρία της αντιπολίτευσης.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηρίζονται αεροπορικώς αλλά και με οπλισμό από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ για να μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ έχουν ξεκινήσει και την επιχείριση για την απελευθέρωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας των τζιχαντιστών Ράκας.

Το Ισλαμικό Κράτος ή η Αλ Κάιντα δεν διαθέτουν αεροπορικές δυνάμεις.

Τα μαχητικά αεροπλάνα που πετάνε πάνω από τη Συρία είναι συριακά, ρωσικά, τουρκικά και του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Πιθανώς και οι δημοκρατικοί αντάρτες των SDF ανησυχούν από τη συμμαχία Τουρκίας-Ρωσίας όπως και από τις εξαγγελίες Ερντογάν ότι σκοπεύει να τους επιτεθεί.

“Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αεροπλάνα που να μας στοχεύουν αλλά στο μέλλον ίσως να υπάρξουν και σε αυτή τη βάση ζητάμε τα αντιαεροπορικά”, εξήγησε ο Σιλό.

Σχετικά άρθρα