Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Η τρομοκρατία κρατά τους Ιταλούς εντός συνόρων – Σε κλοιό ασφαλείας το Βατικανό

DW: Η τρομοκρατία κρατά τους Ιταλούς εντός συνόρων – Σε κλοιό ασφαλείας το Βατικανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βατικανό, Διακοπές, Ιταλία, Τρομοκρατία,

Διακοπές εντός συνόρων επιλέγουν να κάνουν αρκετοί Ιταλοί φοβούμενοι πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις. Την ίδια ώρα τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση και βέβαια στο Βατικανό.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο και τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη προκαλούν έντονη ανησυχία στους Ιταλούς. Τόσο που σύμφωνα με δημοσκόπηση το 27% των ερωτηθέντων αποφάσισε να μην περάσει τις γιορτές στο εξωτερικό για να μην εκτεθεί σε τυχόν κινδύνους. Μάλιστα το ποσοστό όσων αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν εκτός Ιταλίας για λόγους ασφαλείας ανεβαίνει στο 41% στην περίπτωση των νέων, ηλικίας από δεκαοκτώ μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών.

Μεγάλο ποσοστό του ιταλικού λαού θεωρεί πως οι μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες είναι πλέον σαφώς πιο επικίνδυνες απ’ ότι τα μικρά αστικά κέντρα και τα χωριά. Για τον λόγο αυτό το 80% από τα εντεκάμιση εκατομμύρια πολιτών, που τις ημέρες αυτές επέλεξε να ταξιδέψει, διάλεξε προορισμούς εντός Ιταλίας. Υπάρχει, βέβαια, και η οικονομική παράμετρος, η οποία επιβάλλει και φέτος έναν περιορισμό των εξόδων.

Σε κλοιό ασφαλείας το Βατικανό

Παράλληλα, όμως, το 75% των Ιταλών φοβάται ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, μπορεί να ακολουθήσει κι άλλη, αυτή την φορά σε κάποια ιταλική πόλη. Σε ό,τι αφορά τους πιθανότερους στόχους, οι περισσότεροι ανησυχούν για τις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης και του Μιλάνου.

Τα μέτρα ασφαλείας, πάντως, προσαρμόζονται διαρκώς στα νέα δεδομένα: δεν είναι τυχαίο ότι είναι αδύνατον πλέον να προσεγγίσει κανείς με αυτοκίνητο την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Στα πλαίσια δε των αυξημένων μέτρων ασφαλείας γύρω από το Βατικανό είναι ισχυρότατη η παρουσία της αστυνομίας, των καραμπινιέρων αλλά και των στρατιωτών.

ΠΗΓΗ: dw.com

Σχετικά άρθρα