Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέχρι το 2019 θέλουν οι Αμερικανοί για να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Μέχρι το 2019 θέλουν οι Αμερικανοί για να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Ράκα (Συρία) και στη Μοσούλη (Ιράκ), όπως και οι τζιχαντιστές που πιθανώς θα διαφύγουν στην έρημο μεταξύ Συρίας και Ιράκ, δεν μπορούν να ηττηθούν κατά κράτος νωρίτερα από δύο χρόνια, δήλωσε ο διοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, Στίβεν Τάουνσεντ.

Επειδή οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τακτικές αυτοπροστασίας που εμπλέκουν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες, ο πόλεμος θα είναι αργός και δύσκολος.

“Ένας τζιχαντιστής που βγαίνει από ένα κτίριο θα κρατά ένα παιδί μπροστά του μέχρι να φτάσει σε επόμενο κτίριο”, είπε ο Τάουνσεντ μιλώντας στο Daily Beast.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου και της Ράκα στις 6 Νοεμβρίου.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι όταν διώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τη Ράκα και τη Μοσούλη, οι τζιχαντιστές θα καταφύγουν στην έρημο για να συνεχίσουν τον πόλεμο.

Εκεί, στην έρημο, οι Αμερικανοί κρίνουν ότι είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αποτελειώσουν το Ισλαμικό Κράτος. Ακόμα και έτσι όμως θεωρούν ότι ο πόλεμος στη Συρία δεν πρόκειται να τελειώσει πριν το 2019.

Σχετικά άρθρα