Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο: Το Τουπόλεφ δεν έπεσε από τρομοκρατική ενέργεια

Κρεμλίνο: Το Τουπόλεφ δεν έπεσε από τρομοκρατική ενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Κρεμλίνο, Μόσχα, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Σότσι, Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ, Συρία,

Αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας στο μοιραίο Τουπόλεφ οι ρωσικές Αρχές, που αναζητούν άλλες αιτίες για τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκληριστεί η Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ.

«Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις εκδοχές. Είναι πολύ νωρίς για να πουν κάτι συγκεκριμενο. Όμως η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι στα βασικά σενάρια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το ίδιο είχε επισημάνει το πρωί της Δευτέρας και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, επαναλαμβάνοντας ότι οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο λάθους του πιλότου ή τεχνικού προβλήματος.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του «μαύρου» κουτιού αλλά και των σορών των επιβαινόντων στο στρατιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του.

Στο αεροπλάνο, που είχε προορισμό τη Συρία, επέβαιναν 92 άνθρωποι, στρατιώτες, μέλη της ξακουστής χορωδίας του ρωσικού στρατού και δημοσιογράφοι.

Όπως έκανε γνωστό το πρωί ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η επιχείρηση για την αναζήτηση και ανάσυρση των θυμάτων δεν σταμάτησε λεπτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 11 σοροί.

Δέκα από αυτές έχουν ήδη μεταφερθεί στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, οι σημαίες στη Ρωσία κυματίζουν μεσίστιες, καθώς σήμερα είναι μέρα εθνικού πένθους για το τραγικό δυστύχημα.

Σχετικά άρθρα