Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές έσφαξαν 100 Σύρους αιχμαλώτους πριν φύγουν από το Χαλέπι

Οι τζιχαντιστές έσφαξαν 100 Σύρους αιχμαλώτους πριν φύγουν από το Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αλ Κάιντα, Αχράρ Αλ Σαμ, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ενώ πολιορκούνταν στο νοτιοανατολικό Χαλέπι, έσφαξαν 100 κυβερνητικούς αιχμαλώτους πριν εγκαταλείψουν τις συνοικίες που κρατούσαν και τις παραδώσουν στον στρατό.

Οι 100 αιχμάλωτοι που εκτελέστηκαν ήταν στην πλειονότητά τους Σύροι στρατιώτες ηλικίας 18-25 ετών.

Οι στρατιώτες κρατούνταν στο σχολείο της συνοικίας Σουκάρι του νοτιοανατολικού Χαλεπιού.

Όπως δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού, οι τζιχαντιστές ήθελαν να πάρουν τους αιχμαλώτους μαζί τους. Όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν, αποφάσισαν να τους σκοτώσουν.

Οι νεκροί στρατιώτες βρέθηκαν όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πριν μερικές ημέρες και τις τελευταίες συνοικίες που κρατούσαν οι τρομοκράτες.

Φιλοκυβερνητικοί μιντιακοί ακτιβιστές ανάρτησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τα πτώματα των νεκρών στρατιωτών. Μία από αυτές δημοσιεύουμε ως κεντρική εικόνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι νεκροί βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι.

Ο στρατός της Συρίας είχε απαιτήσει από τους τζιχαντιστές πριν αποχωρήσουν από το Χαλέπι την παράδοση των αιχμαλώτων αλλά τότε οι τρομοκράτες αρνήθηκαν την ύπαρξή τους.

Από ό,τι αποδείχθηκε υπήρχαν αιχμάλωτοι και σφαγιάστηκαν άπαντες.

Τους σφαγιασθέντες στρατιώτες είχαν υπό την ευθύνη τους δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις γνωστές από τη διάπραξη κι άλλων εγκλημάτων πολέμου στο παρελθόν.

Η μία είναι η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι και η δεύτερη η Αχράρ Αλ Σαμ. Αμφότερες σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και με την Τουρκία.

Η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι είχε θεωρηθεί στο παρελθόν “μετριοπαθής” οργάνωση και είχε εξοπλιστεί από τη CIA με αντιαρματικούς πυραύλους TOW για να καταστρέφουν τα συριακά τανκς. Τα όπλα τα λάμβαναν μέσω Τουρκίας. Τον Οκτώβριο του 2015 οι Αμερικανοί έπαψαν να τους υποστηρίζουν.

Η Αχράρ Αλ Σαμ υποστηρίζεται από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Όπως και η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι δεν μάχεται για κάποια “δημοκρατία” στη Συρία, αλλά για την επιβολή ισλαμιστικού καθεστώτος υπό τη Σαρία, τα ίδια δηλαδή με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Εξάλλου η Αχράρ Αλ Σαμ είναι ανοιχτά σύμμαχος της Αλ Κάιντα στη Συρία, την Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα) και πραγματοποιούν κοινές πολεμικές επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα