Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συλλήψεις συνεργατών του μακελάρη του Βερολίνου – Χειροπέδες και σε ανηψιό του

Συλλήψεις συνεργατών του μακελάρη του Βερολίνου – Χειροπέδες και σε ανηψιό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανίς Αμρί, Βερολίνο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τυνησία,

Τρία άτομα που φέρονται να έχουν σύνδεση με το μακελειό του Βερολίνου συνέλαβαν οι αρχές της Τυνησίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός ανιψιού του μακελάρη τζιχαντιστή, Ανίς Αμρί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, οι τρεις ήταν μέλος ενός πυρήνα που συνδεόταν με τον μακελάρη του Βερολίνου τον Ανίς Αμρί, ο οποίος έπεσε νεκρός χτες από πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον ύποπτο, ο οποίος κυκλοφορούσε πεζός, να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία Μάτζιο της περιοχής Σέστο Σ. Τζιοβάνι, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, γύρω στις 3 π.μ. της Παρασκευής.

Τότε ο 24χρονος τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ο ανιψιός του Αμρί παραδέχτηκε πως είχε επαφές μαζί του. Μάλιστα φέρεται να είπε πως ο Αμρί του ζήτησε ενταχθεί στις τάξεις του ISIS.

Ο ανιψιός «ομολόγησε ότι ήταν σε επαφή με τον θείο του μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Telegram προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από την αστυνομία» συνεχίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, με ένα βίντεο που είχε στείλει στον Αμρί.

Ο ανιψιός, που είναι γιος της αδελφής του Αμρί, ομολόγησε επίσης ότι ο θείος του έστελνε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, για να τον βοηθήσει να μεταβεί στη Γερμανία. Υποστήριξε επίσης ότι ο θείος του ήταν ο «εμίρης» μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Γερμανία και αποκαλείται «Ταξιαρχία Άμπου αλ Ουαλά».

Οι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 18-27 ετών και ο «τρομοκρατικός πυρήνας» στον οποίο ανήκουν δρα από τη Φουσάνα, στα νότια της Τύνιδας, μέχρι την Ουεσλάτια, τη γενέτειρα του Άμρι, στην κεντρική Τυνησία.

Σχετικά άρθρα