Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: Νίκη της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράν η μάχη στο Χαλέπι

Άσαντ: Νίκη της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράν η μάχη στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ιράν, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η επάνοδος του Χαλεπίου στον πλήρη έλεγχο του συριακού καθεστώτος είναι νίκη όχι μόνον για τη Συρία, αλλά και για τη Ρωσία και το Ιράν, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με Ιρανούς κρατικούς αξιωματούχους, ο κ. Άσαντ έκανε λόγο για «βασικό βήμα στον δρόμο για το τέλος της δράσης τρομοκρατών στο σύνολο του συριακού εδάφους και στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη λήξη του πολέμου».

Η Ρωσία στήριξε την ανακατάληψη του Χαλεπίου με σαρωτικές αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντοκρατούμενων περιοχών, ενώ η σιιτική λιβανική Χεζμπολάχ και σιιτικές πολιτοφυλακές ξένων μαχητών υπό τον έλεγχο του Ιράν συμμετείχαν με χιλιάδες ενόπλους στις μάχες δίπλα στον συριακό στρατό.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η εκκένωση της πόλης από αμάχους φιλοϊσλαμιστές και τζιχαντιστές και η πλήρης κατάληψή της από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του.

Σχετικά άρθρα