Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο ντουκουμέντο με τον Τυνήσιο τζιχαντιστή στο Βερολίνο (βίντεο)

Βίντεο ντουκουμέντο με τον Τυνήσιο τζιχαντιστή στο Βερολίνο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανίς Αμρί, Βερολίνο, Βίντεο, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο “πρωταγωνιστεί” ο καταζητούμενος Τυνήσιος τζιχαντιστής Ανίς Αμρί κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Ανθρωποκυνηγητό

Συνεχίζεται το νθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η γερμανική αστυνομία για να εντοπιστεί ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Αμρί, ο οποίος είναι ύποπτος για το μακελειό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Μάλιστα, η αστυνομία δίνει 100.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που θα μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του τρομοκράτη, βρέθηκαν στην πόρτα του φορτηγού, σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στα σημερινά ρεπορτάζ τους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν την πηγή της είδησης αυτής.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της Bild θέλουν τον 24χρονο άντρα να είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κατάγεται από την πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία.

Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις “με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο”, σύμφωνα με την Bild.

Στο μεταξύ, η αντιτρομοκρατική μονάδα της Τυνησίας ανέκρινε την οικογένεια του υπόπτου. H οικογένεια του 24χρονου διαμένει στην Ουεσλάτια, στην κεντρική Τυνησία.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο άνδρας έφθασε στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2015, ενώ το αίτημά του περί χορήγησης ασύλου απορρίφθηκε τον Ιούνιο. Ωστόσο έως σήμερα δεν απελάθηκε, καθώς η Τυνησία αμφισβητούσε εδώ και πολλούς μήνες ότι ήταν υπήκοός της.

Ο αδελφός του 24χρονου, Αμπντελκαντέρ Άμρι, απορρίπτει την τρομοκρατία και τόνισε ότι θα κόψει τους δεσμούς του με τον Ανίς Αμρί αν επιβεβαιωθεί ότι είναι πίσω από την φονική επίθεση του Βερολίνου.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Ανίς Άμρι είχε κλέψει ένα φορτηγό στην Τυνησία το 2010 και είχε καταδικαστεί.

Σχετικά άρθρα