Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλβανοί εθνικιστές στήνουν πογκρόμ κατά Ελλήνων στη Χειμάρρα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλβανοί εθνικιστές στήνουν πογκρόμ κατά Ελλήνων στη Χειμάρρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Χειμάρρα,

Επικίνδυνη εξέλιξη για τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Χειμάρρα αποτελεί η δημοσίευση άρθρου στο Αλβανικό portal “Pamfleti” που εφαρμόζοντας φασιστικές τακτικές στοχοποιεί Έλληνα ομογενή στην Χειμάρρα ο όποιος έχει τοποθετηθεί δημοσίως κατά της κατεδάφισης κατοικιών στην πόλη της Χειμάρρας με συνέντευξη σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι.

Πρόκειται για μια δημοσίευση με σκοπό την στοχοποίηση κατοίκου και είναι παρόμοια με τις ψευτοδημοσιεύσεις που έκαναν λόγο για ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας στο κάστρο της Χειμάρρας, που προκάλεσε την αντίδραση ακραίων στοιχείων και εισέβαλαν παράνομα σε σπίτι ντόπιου για να την κατεβάσουν.

Το άρθρο φέρει προκλητικό τίτλο διότι αφού κατονομάζει τον κάτοικο της Χειμάρρας, (για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε το όνομα του) τον κατηγορεί ως επικίνδυνο άτομο με προθέσεις αποσταθεροποίησης της Χειμάρρας.

Το άρθρο συνοδεύεται με φωτογραφία του “στόχου” και αλλά προσωπικά στοιχεία όπως το όνομα του και την περιοχή όπου κατοικεί.

Το μακροσκελές άρθρο τον κατηγορεί ως επικίνδυνο Έλληνα ακτιβιστή ο όποιος έχει πάρει μέρος σε “απόπειρα πραξικοπήματος” κατά του Αλβανικού κράτους και “επίθεσης κατά της Αλβανικής Αστυνομίας” με αφορμή την συμμετοχή του στις διαδήλωσης διαμαρτυρίας που έγιναν το μήνα Νοέμβρη στην Χειμάρρα κατά τον επικείμενων κατεδαφίσεων σπιτιών στην περιοχή.

Ο κάτοικος της Χειμάρρας πράγματι πήρε μέρος στην διαδήλωση διαμαρτυρίας που έγιναν μπροστά από το δημαρχείο της Χειμάρρας καθώς ένα από τα 15 σπίτια που πρόκειται να κατεδαφιστεί είναι και το πατρικό του σπίτι.

Ο αρθρογράφος, που είναι ανώνυμος αλλά ασχολείται εντατικά με την διαστρέβλωση της αλήθειας για τα τεκταινόμενα στην Χειμάρρα, συνεχίζει την λασπολογία εμπλέκοντας και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας, κ. Διονύση Φρέντη Μπελέρη, ως “μέλος της ίδιας εθνικιστικής ομάδας Ελλήνων που δραστηριοποιείται στην Χιμάρα και είναι σε στενή συνεργασία με την Χρυσής Αυγή”.

Δεν διστάζει να εμπλέξει ως μέλη της ίδια ομάδας τον πρώην Δήμαρχο της Χειμάρρας τον κ. Βασίλη Μπολάνο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε αλλά και τον επιχειρηματία και πρώην βουλευτή κ. Νικόλαο Νεράντζη που τον χαρακτηρίζει ως χρηματοδότη.

Το άρθρο απευθύνει έκκληση προς τις αλβανικές αρχές για “να ερευνήσει τις ενέργειες του κατοίκου αλλά και των υπόλοιπων μελών της ομάδας που δρα στη Χειμάρρα”.

Η έκκληση αυτή ουσιαστικά είναι ένα κάλεσμα προς εθνικιστικές αλβανικές ομάδες να επέμβουν όπως έκαναν στην περίπτωση της αφαίρεσης της Ελληνικής σημαίας στην Χειμάρρα.

Το άρθρο έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις Αλβανών θερμοκέφαλων οι οποίοι με σχόλια και μηνύματα ζητούν την δολοφονία του κατοίκου που έπεσε θύμα στοχοποίησης.

Γινόμαστε για ακόμη μια φορά μάρτυρες της προσπάθειας εκφοβισμού των Ελλήνων της Χειμάρρας που διεκδικούν το δίκιο τους.

Ο άνθρωπος που στοχοποιείται το μόνο “έγκλημα” που διέπραξε ήταν η υπεράσπιση του σπιτιού του.

Πηγή: Himara.gr

Σχετικά άρθρα