Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία

Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπαμπ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ακόμα τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν στα ανατολικά της πόλης Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, από αιφνιδιαστική επίθεση που δέχτηκαν από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε τουρκική θέση ανατολικά της πόλης Αλ Μπαμπ, την οποία κατέχει το Ισλαμικό Κράτος και πολιορκεί ο τουρκικός στρατός με τους ισλαμιστές μισθοφόρους του.

Οι Τούρκοι έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στις μάχες γύρω από την Αλ Μπαμπ και έχουν χάσει πολλά τανκς και τεθωρακισμένα.

Η πόλη Αλ Μπαμπ είναι στρατηγικής σημασίας. Τη θέλουν οι Τούρκοι για να μπουν “σφήνα” στα σχέδια των Κούρδων της Συρίας να δημιουργήσουν ενιαία επικράτεια στη βόρεια Συρία.

Τη θέλουν οι Κούρδοι, για τον λόγο που προαναφέραμε, τη θέλει φυσικά και ο συριακός στρατός.

Επειδή είναι μια πόλη που τη θέλουν όλοι κανείς από τους πολιορκητές της δεν έχει ξεκινήσει να την πάρει, αφού μάχονται τόσο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που την κρατά όσο και μεταξύ τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Αμερικανοί και Ρώσοι, για τους δικούς της λόγους η κάθε πλευρά, έχουν επίσης διαμηνύσει στους Τούρκους να μην πάρουν την Αλ Μπαμπ. Ο Ερντογάν όμως έχει αποδείξει ότι παίζει δικό του παιχνίδι στη Συρία.

*Στη φωτογραφία, τουρκικά τεθωρακισμένα πλαισιωμένα από άτακτους φιλότουρκους μισθοφόρους στην ύπαιθρο της Αλ Μπαμπ.

Σχετικά άρθρα