Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόβος σε όλη την Ευρώπη: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Ιταλία και Γαλλία

Φόβος σε όλη την Ευρώπη: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Ιταλία και Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Βερολίνο, Γαλλία, Γερμανία, Ισλαμιστές, Ιταλία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε Ιταλία και Γαλλία, μετά τα αιματηρά γεγονότα της Δευτέρας σε Άγκυρα και Βερολίνο.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης.

Την Τετάρτη πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

«Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή», έγραψε μέσω Twitter o Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Γαλλία: Αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές 

Η Γαλλία θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα μετά από την επίθεση φορτηγού το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο όπου τουλάχιστον εννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 50 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Η γαλλογερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα