Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτο συμβούλιο Πούτιν – Λαβρόφ μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη

Έκτακτο συμβούλιο Πούτιν – Λαβρόφ μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Βλάντιμιρ Πούτιν, Δολοφονίες, Ισλαμιστές, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Σεργκέι Λαβρόφ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τη διεξαγωγή έκτακτου συμβουλίου μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του πρέσβη στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πρεσβεία.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία υπέκυψε στα τραύματά του, έκανε λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας και διεμήνυσε πως η ρωσική διπλωματία θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Σήμερα σε μια επίθεση στην Άγκυρα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ, τραυματίστηκε και υπέκυψε», είπε η Ζαχάροβα. «Θεωρούμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε πως η Μόσχα θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σύμφωνα με αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλάντιμιρ Πούτιν, προκειμένου ο Τούρκος πρόεδρος να ενημερώσει προσωπικά τον Ρώσο ομόλογό του.

Μία ημέρα πριν την τριμερή Πούτιν-Ερντογάν-Ροχανί

Η δολοφονία του Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ σημειώθηκε ένα μόλις 24ωρο πριν την τριμερή συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας (Πούτιν), της Τουρκίας (Ερντογάν) και του Ιράν (Ροχανί).

Οι συνομιλίες για το μέλλον της Συρίας που είναι προγραμματισμένες για αύριο στην Μόσχα, ανάμεσα στην Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν θα πραγματοποιηθούν κανονικά, παρά την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας του Ιράν και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν αύριο στην Μόσχα. Μια διπλωματική πηγή στην τουρκική πρεσβεία στην Μόσχα δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στην Μόσχα. «Η τριμερής συνάντηση Ρωσίας–Ιράν–Τουρκίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρισκόταν στην αεροπορική πτήση προς την ρωσική πρωτεύουσα την ώρα της δολοφονίας του πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ.

 

Σχετικά άρθρα