Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πράκτορες της Συρίας ανατίναξαν τζιχαντιστή οπλαρχηγό στην Ιντλίμπ

Πράκτορες της Συρίας ανατίναξαν τζιχαντιστή οπλαρχηγό στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Βομβιστική Επίθεση, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο οπλαρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ (παρακλάδι της Αλ Κάιντα), Αμπού Ουντάι, φονεύθηκε το Σάββατο το βράδυ ύστερα από βομβιστική επίθεση στην πόλη Μαράτ Αλ Νουμάν στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, πράκτορες του στρατού της Συρίας τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητό του και τον ενεργοποίησαν μόλις ο Ουντάι εισήλθε σε αυτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο στρατός της Συρίας πραγματοποιεί φονική επιχείριση με στόχο τζιχαντιστή οπλαρχηγό στην Ιντλίμπ.

Στόχος των ειδικών πρακτόρων του στρατού είναι να εξολοθρεύσουν όσους περισσότερους οπλαρχηγούς και ηγέτες των τζιχαντιστών γίνεται πριν ο συριακός στρατός ξεκινήσει την επιχείριση για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ.

Το Al Masdar News επίσης μεταδίδει ότι αυξάνεται η λαϊκή υποστήριξη στην επαρχία της Ιντλίμπ για το Ισλαμικό Κράτος.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από την πόλη Σαρμίν της επαρχίας Ιντλίμπ δείχνει μια διαδήλωση ντόπιων υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά “θέλουμε το Ισλαμικό Κράτος”.

Το Al Masdar News προσθέτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες διαδηλώσεις στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα επαρχία Ιντλίμπ υπέρ του ISIS. Υπάρχει μάλιστα και μια πληροφορία ότι 100 τζιχαντιστές από διάφορες οργανώσεις της Αλ Κάιντα εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε το βίντεο με τη διαδήλωση υπέρ του ISIS:

Σχετικά άρθρα